Kuinka valita muotin materiaali järkevästi ruiskumuotin aukkoon

- 2022-08-04-

Kuinka valita muotin materiaali järkevästi ruiskumuotin aukkoon

① Muottimateriaalien valinta. Muottimateriaaleja valittaessa se tulee valita eri tuotantoerien, prosessimenetelmien ja prosessointikohteiden mukaan. Massatuotannossa tulee valita pitkäikäiset muottimateriaalit, kuten sementoitu kovametalli, erittäin luja, erittäin kulutusta kestävä muottiteräs (kuten YG15 YG20); pienissä erissä tai uusien tuotteiden koetuotantoon voidaan käyttää sinkkiseosta, vismutti-tinaseosta ja muita muotteja Materiaali: Yleisissä muoteissa, jotka ovat helposti muotoutuvia, rikkoutuvat ja rikkoutuvat, tulee käyttää erittäin lujia ja sitkeitä materiaaleja (T10A). valittu; kuumataontamuotit on valittava siten, että niiden sitkeys, lujuus, kulutuskestävyys ja lämpöväsymiskestävyys on hyvä. (kuten 5CrMnMo); painevalumuotin tulee olla seosterästä, jolla on korkea lämpöväsymiskestävyys ja korkea lämpötilalujuus (kuten 3Cr2W8V); muovimuotin tulee olla helposti leikattavia, rakenteeltaan tiiviitä ja hyviä kiillotuskykyisiä materiaaleja. Lisäksi meistintä ja meistiä suunniteltaessa on suositeltavaa valita eri kovuus tai eri materiaaleja yhteensopiviin meisteihin, kuten meistiin työkaluteräs (kuten T10A), korkeahiilinen ja kromiteräs meistiksi (esim. Cr12, Cr12MoV), suulake Käyttöikää voidaan pidentää 5-6 kertaa.

Auton osien muotti

② Kohtuullinen muotin rakenne. Muotin suunnittelun periaate on varmistaa riittävä lujuus, jäykkyys, samankeskisyys, neutraalisuus ja kohtuullinen sulkuväli sekä vähentää jännityskeskittymää sen varmistamiseksi, että muotin tuottamat osat täyttävät suunnitteluvaatimukset, joten muotin päätyöosat (esim. Lävistysmuotin kuperat ja koverat muotit, ruiskumuotin liikkuvat ja kiinteät muotit, muotin taontamuotin ylemmät ja alemmat muotit jne. vaativat suurta ohjaustarkkuutta, hyvää samankeskisyyttä ja kohtuullista sulkuvälystä.

Muotia suunniteltaessa tulee ottaa huomioon seuraavat näkökohdat.

a. Tuki- ja keskityssuojaus, erityisesti pienten rei'itysten suunnittelussa, itseohjautuvaa rakennetta voidaan käyttää muotin käyttöiän pidentämiseen.

b. Heikoille osille, kuten kulmat ja kapeita uria, jännityksen keskittymisen vähentämiseksi on käytettävä kaarisiirtymiä, ja kaaren säde voi olla 3-5 mm
③ Monimutkaisen rakenteen omaavien suulakkeiden mosaiikkirakennetta voidaan käyttää myös jännityspitoisuuden vähentämiseen. ④ Lisää kohtuullisesti välystä, paranna meistin työosan jännitystilaa siten, että lävistysvoima, purkausvoima ja kappaleen työntövoima vähenevät sekä meistimen leikkuureunan kuluminen ja lyönti vähenee.