Kuinka ratkaista ruiskuvalettujen osien tylsä ​​pinta

- 2022-08-24-

Kuinka ratkaista ruiskuvalettujen osien tylsä ​​pinta

Ruiskuvalutehtaissa ruiskupuristettuja osia käsiteltäessä tulee usein tuotteita, joiden kiilto ei ole riittävä. Matalakiilto tarkoittaa, että pinta on tumma ja himmeä, ja läpinäkyvien tuotteiden läpinäkyvyys on alhainen. Huonolle kiillolle on monia syitä. Yleiset tuotteen pinnan kiiltovirheet voidaan jakaa kolmeen tyyppiin: homevaurio, väärät muottiolosuhteet, raaka-aineiden väärä käyttö.

1. Ruiskumuotin vika
Koska muoviosan pinta on kopio ruiskumuotin ontelopinnasta, jos ruiskumuotin pinnassa on vikoja, kuten naarmuja, korroosiota, mikroreikiä jne., se toistuu ruiskumuotin pinnalle. muoviosa, mikä johtaa huonoon kiiltoon. Jos ontelon pinta on öljyinen ja kostea, muoviosan pinta on tummempi. Siksi ruiskumuotin ontelopinnan tulee olla hyvä viimeistely. Muotin ontelon pinta on pidettävä puhtaana ja öljy- ja vesitahrat on poistettava ajoissa. Irrotusaineen tyypin ja määrän tulee olla sopiva.

Ruiskumuotin lämpötilalla on myös suuri vaikutus muoviosan pinnan laatuun. Yleensä erityyppisillä muoveilla on erilainen pintakiilto eri lämpötiloissa, eikä ruiskumuotin lämpötila voi olla liian korkea tai liian matala, mikä voi johtaa huonoon kiiltoon.

Lisäksi ruiskumuotin irrotuskaltevuus on liian pieni, osan paksuus muuttuu äkillisesti, rivat ovat liian paksuja, portti- ja juoksuosa liian pieni, porttijärjestelmän leikkausvaikutus on liian suuri ja ruiskumuotti ei ole lopussa. laatu, mikä johtaa huonoon pinnan kiiltoon.

2. Raaka-aineiden väärä käyttö
Riittämätön raaka-aine voi myös johtaa muoviosien pintakiiltoon.

Syy: Muottiraaka-aineen kosteuspitoisuus on liian korkea ja haihtuvat komponentit tiivistyvät ruiskumuotin ontelon seinämään ja valuprosessin aikana, mikä johtaa muoviosien huonoon pintakiiltoon. Käsittelymenetelmä: Raaka-aineet on esikuivattava.

Raaka-aineiden tai väriaineiden värjäytyminen johtaa huonoon kiiltoon. On käytettävä korkeita lämpötiloja kestäviä raaka-aineita ja väriaineita.

Raaka-aineiden juoksevuus on liian huono, muoviosien pinta ei ole tiivis ja kiilto on huono. Vaihda hartsiin, jolla on parempi virtaus tai lisää oikea määrä voiteluainetta ja nosta käsittelylämpötilaa.

Jos raaka-aineisiin sekoittuu epäpuhtauksia, uudet materiaalit tulee vaihtaa ajoissa.

3. Väärät muovausolosuhteet
 
Jos ruiskutusnopeus on liian nopea tai hidas, ruiskutuspaine on liian alhainen, pitoaika on liian lyhyt, tehostuspaine ei riitä, suuttimen reikä on liian pieni tai lämpötila on liian alhainen, kuidun dispersio lujitemuovi on liian huono, sylinterin lämpötila liian alhainen, sula Huono plastisointi ja riittämätön syöttö voivat johtaa muoviosien pintakiiltoon. Tapahtuman syyt on analysoitava yksityiskohtaisesti ja mukautettava sen jälkeen.

Tietenkin päivittäisessä tuotannossa kohdatut ongelmat voivat olla paljon enemmän kuin edellä mainitut näkökohdat, joten sen ratkaisemiseksi on turvauduttava rikkaaseen aiempaan kokemukseen ja siihen liittyvään tietoon.