Ruiskuvalu tehdas ruiskuvalu tuotteen käsittelyyn yleisiä vikoja ja käsittelymenetelmiä

- 2022-08-24-

Ruiskuvalu tehdas ruiskuvalu tuotteen käsittelyyn yleisiä vikoja ja käsittelymenetelmiä
1, vesi
A. Vastapaine on liian tiukka, mikä johtaa putkien ylivuotoon, raaka-aineet eivät pääse tasaisesti onteloon, ja liian suuren vastuksen vuoksi ylikuumeneminen hajoaa;
B. Ruiskutusnopeutta pienennetään, jotta vältetään ylikuumenemisen aiheuttama raaka-aineiden hajoaminen;
C. Ota käyttöön monivaiheinen ruiskutusmenetelmä hitaasta ruiskuvalusta nopeaan;
D. Laajenna syöttöportin (portin) kokoa;
E. Materiaalin varastointiaika ei voi olla liian pitkä, materiaalin varastointinopeus ei voi olla liian nopea, jotta vältetään raaka-aineiden hajoaminen;
F. Vastapaine on liian tiukka tai ruuvissa on materiaalia, minkä seurauksena ruuvi varastoi materiaalia, raaka-ainetta on vaikea päästä ruuviin ja varastointiaika on liian pitkä, raaka-aineen ylikuumeneminen hajoaa;
G. Koska raaka-aine virtaa muotin mutatoidun osan läpi, voidaan raaka-aineen tuottama virtausmerkki (vesilanka) poistaa laskemalla äkillisesti nopeutta tässä ja lisäämällä sitten ruiskutusnopeutta. Tärkeintä on, että kun materiaalia ruiskutetaan, se löytyy tämän asennon jälkeen.
H. Vastapaine on liian löysä, mikä johtaa materiaalin varastointiin, ruuviin on ilmaa ja suurin osa vesilangasta, voidaan säätää varastomateriaalin vastapaineella tämän vian poistamiseksi;
I. Kylmä materiaali suuttimessa menee muotin onteloon, jolloin tuotteen pinnalle muodostuu vesifilamenttia. Säätämällä ensimmäisen ruiskutuksen asentoa (matala ruiskutus) kylmää materiaalia vain ohjataan virtauskanavassa, eikä se pääse tuotteen pintaan, jotta voidaan poistaa tuotteen pinnalla olevat viat, jotka johtuvat kylmän materiaalin sisäänpääsystä homeen onkalo.
2, kutistuminen, kutistuminen, kutistumismerkit
Se syntyy muovin tilavuuden kutistumisesta, ja sitä nähdään yleensä paikallisesti paksuilla alueilla, kuten jäykisteissä tai alueilla, joissa jalka kohtaa kasvot.
A. Ruiskutuspaine ja paineen säilytyspaine ovat riittämättömät ja muovisulatäyttö on riittämätön. Yleensä ruiskutus suoritetaan osissa, jolloin noin 95-prosenttinen täyttö on korkealla paineella ja suurella nopeudella, ja sitten tuote täytetään alhaisella paineella ja alhaisella nopeudella, ja sitten paine säilytetään.
B. Paineenpitoaika on riittämätön, muovisulan syöttö riittämätön, mutta myös helppo aiheuttaa palautusvirtausta
C. Ruiskutusnopeus on liian hidas, muovin sulatäyttö riittämätön.
D. Injektiotilavuus on riittämätön.
E. Materiaalin lämpötila ja muotin lämpötila ovat korkeat ja jäähdytys on hidasta. Muovin jäähtymisen ja kutistumisen jälkeen tapahtuu kutistuminen ja vajoaminen.
F. Juoksun ja portin koko on pieni, painehäviö kasvaa ja portti jähmettyy liian aikaisin, eikä syöttö ole hyvä.
G. Osa lihasta on liian paksua.
H. Jos ruiskuvalukoneen TYYNYTILAVUUS on riittämätön tai takaiskuventtiili ei toimi tasaisesti, myös tuotteen epätasainen seinämänpaksuus kutistuu ja tuotteen pintaan tulee aaltoilmiö.
3, palava
A. Loukkuun jäänyt ilma-alue (kuori) vahvistaa pakokaasua, jotta ilma poistuu ajoissa.
B. Pienennä ruiskutuspainetta, mutta huomioi, että ruiskutusnopeus hidastuu paineen alenemisen jälkeen, mikä voi helposti aiheuttaa virtaus- ja hitsausjälkien huononemista.
4, lentävä reuna, karkea reuna, erän etuosa
A. Korkea paine ja nopea ruiskutus, mikä johtaa muotin elastiseen muodonmuutokseen, jakopinta tuottaa rakoja ja tuote tuottaa laippoja käyttämällä kahta ruiskutusta, ensin korkeapaineista ja nopeaa ruiskutusta, sitten matalapaineista ja hidasta ruiskutusta.
Muotin joustavan vetäytymisen tavoitteen saavuttamiseksi alhaisella paineella ja lentävän reunan poistamiseksi;
B. Kun puristusvoima on riittämätön, onteloon ruiskutettu korkeapainemuovi aiheuttaa raon jakopinnan tai sisäkkeen sovituspinnan väliin ja muovisula valuu yli tähän rakoon.
C. Irrotuspintaan kiinnittynyt vieras kappale johtaa aukkoon sulkeutuvassa muotissa.
D. Älä päästä porttia liian lähelle sisäosaa/sisäosaa.
5. Kylmät materiaalilinjat
A. Osan ruiskutuspaine on liian pieni, mikä johtaa ruiskutusosaan, kylmää materiaalia ei hallita virtauskanavassa ja se virtaa tuotteen pintaan toissijaisessa ruiskutuksessa;
B. Nopeusjakso on liian hidas tai liian nopea, johtaa myös edellä mainitun ilmiön esiintymiseen;
C. Ensimmäisen osan ruiskutuspääteasento on liian suuri, mikä johtaa toisen osan ruiskuttamiseen ennen kylmän materiaalin valmistumista, mikä johtaa siihen, että kylmä materiaali pääsee mallinonteloon suurella paineella ja suurella nopeudella (päinvastoin , jos paikka on liian pieni, portin reunaan syntyy vesiväriä);
D. Suulakkeen lämpötila tai suuttimen lämpötila on liian alhainen, mikä johtaa kylmään materiaaliin;
E. Kylmän materiaalin reikä (virtauskanava) on liian pieni; Suunnittelussa ei ole järkeä.
6, sulavat saumat
A. Vähennä putkien määrää.
B. Lisää materiaalin ylivuotokaivo sulatusosan lähelle, siirrä sulatuslinja ylivuotokaivoon ja leikkaa se sitten pois.
C. Säädä portin asentoa (epätasainen seinämän paksuus).
D. Muuta portin sijaintia ja numeroa ja siirrä sulatuslinjan sijainti toiseen paikkaan.
Parantaaksesi
A. Vahvista pakokaasua sulatuslinjan alueella, poista ilma ja haihtuvat aineet nopeasti tästä osasta.
B. Nosta materiaalin lämpötilaa ja muotin lämpötilaa, lisää muovin juoksevuutta, paranna materiaalin lämpötilaa sulatuksen aikana.
C. Lisää ruiskutuspainetta ja suurenna kaatojärjestelmän kokoa sopivasti.
D. Lisää poistonopeutta hitsauslinjassa.
E. Lyhennä portin ja hitsausalueen välistä etäisyyttä.

H. Vähennä irrotusaineiden käyttöä.