Muotin lämpötilan vaikutus ruiskutusosien laatuun

- 2022-09-01-

Muotin lämpötilan vaikutus ruiskutusosien laatuun

Muotin lämpötilalla tarkoitetaan muottipesän pintalämpötilaa, joka on kosketuksissa tuotteen kanssa ruiskupuristuksen aikana. Koska se vaikuttaa suoraan tuotteen jäähtymisnopeuteen muotin ontelossa ja siten sillä on suuri vaikutus tuotteen luontaiseen suorituskykyyn ja ulkonäön laatuun. Tässä artikkelissa käsitellään viittä muotin lämpötilan vaikutuskohtaa ruiskutusosien laadunvalvontaan. Erinomaisten tuotteiden pakkausmateriaalijärjestelmän sisältö on otettu ystävien viitteeksi:



Mikä tahansa erilaisista muotit ja työkalut, joita käytetään teollisessa tuotannossa haluttujen tuotteiden saamiseksi ruiskuvalulla, puhallusmuovauksella, ekstruusiolla, painevalulla tai takomalla, sulattamalla, meistamalla jne. Lyhyesti sanottuna muotti on työkalu, jota käytetään muovatun esineen valmistamiseen. Tämä työkalu on valmistettu useista osista, ja eri muotit on valmistettu eri osista. Pääasiassa materiaalin fysikaalisen tilan muodon kautta muuttuu käsittelyn ulkonäön saavuttamiseksi.



1. Muotin lämpötilan vaikutus tuotteen ulkonäköön



Korkeammat lämpötilat parantavat hartsin juoksevuutta, mikä yleensä johtaa sileään, kiiltävään pintaan, erityisesti lasikuituvahvistetuissa hartsituotteissa. Se parantaa myös sulatuslangan lujuutta ja ulkonäköä.



Ja syövytyspinnalle, jos muotin lämpötila on alhainen, sulamiskappaletta on vaikea täyttää tekstuurin juureen asti, joten tuotteen pinta näyttää kiiltävältä, "siirtää" vähemmän kuin todellisen rakenteen muotin pinta, parantaa muotin lämpötila ja materiaalin lämpötila voivat saada tuotteen pinnasta ihanteellisen etsausvaikutuksen.



2. Vaikutus tuotteiden sisäiseen jännitykseen



Sisäisen jännityksen muodostuminen johtuu pohjimmiltaan erilaisen lämpökutistumisnopeuden aiheuttamasta jäähtymisestä, jolloin tuotetta muovattaessa sen jäähdytys ulotetaan vähitellen pinnasta sisäpuolelle, pinta ensin kutistuu kovettumalla ja sitten vähitellen sisäpuolelle, tässä prosessissa johtuen sisäisen jännityksen välisen eron kutistumiseen.



Kun muovin sisäinen jäännösjännitys on suurempi kuin hartsin kimmoraja tai tietyn kemiallisen ympäristön eroosion alla, muovipinta halkeilee. PC- ja PMMA-läpinäkyvien hartsien tutkimus osoittaa, että pintakerroksen sisäinen jäännösjännitys on puristuksen muodossa ja sisäkerros venytyksen muodossa.



Pinnan puristusjännitys riippuu sen pinnan jäähdytystilasta. Kylmämuotti saa sulan hartsin jäähtymään nopeasti, jolloin muovaustuote tuottaa suuremman jäännössisäisen jännityksen. Muotin lämpötila on perusedellytys sisäisen jännityksen hallitsemiseksi. Jos muotin lämpötilaa muutetaan hieman, jäännössisäinen jännitys muuttuu suuresti. Yleensä kunkin tuotteen ja hartsin hyväksyttävällä sisäisellä jännityksellä on oma alempi muotin lämpötilaraja. Kun muodostetaan ohutseinämä tai pidempi virtausetäisyys, muotin lämpötilan tulee olla korkeampi kuin yleisen muovauksen alaraja.



3. Tuotteen vääntyminen



Jos muotin jäähdytysjärjestelmän rakenne ei ole kohtuullinen tai muotin lämpötilaa ei säädetä kunnolla, muoviosat eivät jäähdy tarpeeksi, mikä aiheuttaa muoviosien vääntymisen.



Muotin lämpötilan säätöön tulee tuotteiden rakenteen ominaisuuksien mukaan määrittää uros- ja naarasmuotti sekä muotin ydin ja muotin seinämä, muotin seinämän ja sisäkkeen välinen lämpötilaero sekä muovausosien ohjaus, jäähdytyskutistumisnopeus, muovit. muotin irtoaminen on taipuvaisempia kohti korkeamman lämpötilan puolella vetoa taivutuksen jälkeen, erotuskutistumisen ominaisuudet poikkeamaan suuntautumisesta, vältä osien vääntymisen muodonmuutosta suuntaussäännön mukaisesti.



Täysin symmetrisen rakenteen omaavien muoviosien kohdalla muotin lämpötilan tulee olla vastaavasti tasainen, jotta muoviosien jokaisen osan jäähdytys on tasapainossa.



4, vaikuttaa tuotteiden kutistumisasteeseen



Alhainen MOLD-lämpötila kiihdyttää molekyylien "jäätymissuuntautuneisuutta" ja lisää sulan muotin ontelon jäätyneen kerroksen paksuutta. Samaan aikaan alhainen muotin lämpötila estää kiteytymisen kasvua, mikä vähentää tuotteiden muodostumiskutistumisnopeutta. Päinvastoin, korkea suulakelämpötila, hidas sulan jäähdytys, pitkä rentoutumisaika, alhainen orientaatiotaso ja edistää kiteytymistä, tuotteen todellinen kutistuminen on suurempi.



5, vaikuttaa tuotteiden lämpömuodonmuutoslämpötilaan



Erityisesti kiteisille muoville, jos alemmassa muotin lämpötilassa, molekyylisuunnassa ja kiteytymisessä muodostuva tuote jäätyisi välittömästi, kun käytetään suhteellisen korkeaa lämpötilaa tai sekundaarikäsittelyssä, sen molekyyliketju järjestyy osittain uudelleen ja kiteytysprosessi , tee tuote jopa paljon alle materiaalin muodonmuutoksen lämpömuodonmuutoslämpötilassa (HDT).



OIKEA KÄYTÄNTÖ on käyttää suositeltua muotin lämpötilaa lähellä kiteytyslämpötilaa, jotta tuote kiteytyy täysin ruiskupuristusvaiheessa, jotta vältetään tällainen jälkikiteytyminen ja jälkikutistuminen korkeissa lämpötiloissa.



Sanalla sanoen muotin lämpötila on yksi ruiskuvaluprosessin perussäätöparametreista, ja se huomioidaan myös muotin suunnittelussa. Sen vaikutusta tuotteiden muovaukseen, jälkikäsittelyyn ja käyttöön ei voida aliarvioida.