Mitä etuja ABS-raaka-aineiden käytöstä on lääkinnällisten laitteiden alalla?

- 2022-09-14-

Mitä etuja ABS-raaka-aineiden käytöstä on lääkinnällisten laitteiden alalla?

Monet lääketieteelliset laitteet on valmistettu muovista. Metallimateriaaleihin verrattuna muovimateriaaleilla on ainutlaatuisia etuja, ja niitä voidaan paremmin soveltaa erilaisiin sairaanhoidon skenaarioihin. Niistä ABS-materiaaleja käytetään enemmän. ABS:llä on tietty jäykkyys, kovuus, iskunkestävyys ja kemikaalien kestävyys, säteilynkestävyys ja etyleenioksidin sterilointikestävyys. ABS:n lääketieteellistä sovellusta käytetään pääasiassa kirurgisina työkaluina, rullapidikkeinä, muovineuloina, työkalulaatikoina, diagnostiikkalaitteina ja kuulolaitteiden kuorina, erityisesti joidenkin suurten lääketieteellisten laitteiden kuorina.

ABS:n suorituskykyominaisuudet

1. ABS syntetisoidaan kolmesta kemiallisesta monomeerista, akryylinitriilistä, butadieenista ja styreenistä. Näiden kolmen komponentin ominaisuudet tekevät ABS:stä hyvät kattavat mekaaniset ominaisuudet. Akryylinitriili antaa ABS:lle hyvän kemiallisen kestävyyden ja pintakovuuden, butadieeni antaa ABS:lle sitkeyden ja styreeni hyvät prosessoitavuus- ja värjäysominaisuudet.

2. ABS:n ominaisuudet riippuvat pääasiassa kolmen monomeerin suhteesta ja molekyylirakenteesta kahdessa faasissa. Tämä mahdollistaa suuren joustavuuden tuotesuunnittelussa ja on johtanut satoja erilaatuisia ABS-materiaaleja markkinoille.

3. ABS-materiaalilla on erittäin helppo prosessoitavuus, hyvät ulkonäköominaisuudet, alhainen viruminen ja erinomainen mittapysyvyys.

4. Kaikenlaiset ABS-materiaalit ovat helppoja hyväksyä yleisiä toissijaisia ​​käsittelyjä, kuten koneistus, liimaus, kiinnitys, galvanointi, maalaus, ultraäänihitsaus.

5. ABS:llä on erinomainen iskulujuus, eikä se putoa nopeasti alhaisissa lämpötiloissa. Sillä on hyvä mekaaninen lujuus, kovuus ja tietty kulutuskestävyys.

6. Sillä on hyvä kylmänkestävyys, öljynkestävyys, vedenkestävyys ja kemiallinen stabiilisuus. Vesi, epäorgaaniset suolat, alkalit ja hapot eivät vaikuta juuri lainkaan ABS:ään, ja ne liukenevat tai muodostavat sameutta ketoneissa, aldehydeissä, estereissä ja klooratuissa hiilivedyissä. Nestemäinen, liukenematon useimpiin alkoholeihin ja hiilivetyliuottimiin, mutta pehmenee ja turpoaa pitkäaikaisessa kosketuksessa hiilivetyjen kanssa.