Yksityiskohtainen selitys muovimuottien eri ruiskutuspaineista

- 2022-09-14-

Yksityiskohtainen selitys muovimuottien eri ruiskutuspaineista


Muovimuotit vaativat erilaisia ​​paineita ruiskupuristuksen aikana ruiskupuristuksen loppuunsaattamiseksi ja lopuksi valmiiden muoviosien muodostamiseksi. Tänään keskitymme esittelemään erilaisia ​​paineita, joita muoviosien käsittelyssä kohdataan.


1. Ruiskutuspaine

Muovisula kuljetetaan sulatuslaatikossa olevaan suuttimeen ja ruiskutetaan sitten suuttimesta muottionteloon. Tämä toimintosarja vaatii painetta suorittaakseen loppuun. Tämä on ruiskutuspaine, joka on paine, joka saa muovin virtaamaan. Sitä voidaan käyttää suuttimessa tai hydraulilinjassa. anturin päälle mittaamaan. Sillä ei ole kiinteää arvoa, ja mitä vaikeampaa on muotin täyttäminen, sitä korkeampi on ruiskutuspaine. Ruiskutuslinjan paine on suoraan verrannollinen ruiskutuspaineeseen.

Ruiskutusjakson täyttövaiheen aikana voidaan tarvita korkeaa ruiskutuspainetta ruiskutusnopeuden pitämiseksi vaaditulla tasolla. Kun muotti on täytetty, korkeaa painetta ei enää tarvita. Joitakin puolikiteisiä kestomuoveja (kuten PA ja POM) ruiskupuristettaessa rakenne kuitenkin huononee äkillisen paineenmuutoksen vuoksi, joten toisinaan toissijaista painetta ei tarvitse käyttää.

2. Puristuspaine

Puristuspaine on paine, joka pitää muotin lukitussa tilassa. Ruiskutuspaineen vastustamiseksi on käytettävä puristuspainetta. Älä valitse automaattisesti suurinta käytettävissä olevaa arvoa, vaan ota huomioon projisoitu pinta-ala ja laske sopiva arvo. Ruiskupuristetun osan projisoitu pinta-ala on suurin pinta-ala katsottuna puristusvoiman kohdistamissuunnasta. Useimmissa ruiskupuristustapauksissa se on noin 2 tonnia neliötuumaa kohti tai 31 meganewtonia neliömetriä kohti. Tämä on kuitenkin vain pieni arvo, ja sitä tulisi pitää erittäin karkeana nyrkkisääntönä, koska heti kun ruiskupuristetun osan syvyyttä on, on sivuseinät otettava huomioon.

3. Selkäpaine

Tämä on paine, joka on synnytettävä ja ylitettävä ennen kuin ruuvi vetäytyy. Vaikka korkean vastapaineen käyttö edistää värimateriaalin tasaista jakautumista ja muovin sulamista, se myös pidentää keskiruuvin palautusaikaa, lyhentää täytetyn muovin sisältämien kuitujen pituutta ja lisää Siksi mitä pienempi vastapaine, sitä parempi, eikä se saa missään olosuhteissa ylittää 20 % ruiskuvalukoneen ruiskutuspaineesta (maksimiarvo).

4. Suuttimen paine

Suuttimen paine on suuttimen sisällä oleva paine. Se on suurin piirtein paine, joka saa muovin virtaamaan. Sillä ei ole kiinteää arvoa, mutta se kasvaa, kun muotin täyttäminen on vaikeaa. Suuttimen paineen, linjapaineen ja ruiskutuspaineen välillä on suora yhteys. Ruiskupuristuskoneessa suuttimen paine on noin kymmenen prosenttia pienempi kuin ruiskutuspaine. Mäntäruiskuvalukoneessa painehäviö voi olla noin kymmenen prosenttia. Mäntäruiskuvalukoneiden tapauksessa painehäviö voi olla 50%.