Mikä on syynä muovituotteiden epävakaaseen ruiskutusväriin?

- 2022-09-23-

Mikä on syynä muovituotteiden epävakaaseen ruiskutusväriin?


Muovituotteet ovat erittäin yleisiä tuotantovirheissä, ja värituotteita on erilaisia. Kuitenkin saman tuote-erän ruiskupuristusprosessissa havaitaan usein väripoikkeaman ilmiö. Mikä on syynä tähän? Miten se ratkaistaan? Tänään Huanke Precisionin toimittaja vastaa tähän kysymykseen sinulle.

1. Ensinnäkin ruiskuvalukoneen lämpötila tarkistetaan. Väri on epävakaa, mikä liittyy ruiskuvalukoneen korkeaan ja matalaan lämpötilaan. Muovikuorta käsiteltäessä se on tarkistettava ensin.

2. Vastapaineen säätö on liian suuri, tuotantosykli on epävakaa, tuotantosykli on epävakaa ja väri voi muuttua ajon tai pysähtymisen aikana.

3. Sekoitin ei sekoittunut väriainetta raaka-aineisiin sekoitusprosessin mukaisesti. Esimerkiksi ajan puute, epäjohdonmukaisuus menetelmässä tai syötteiden järjestyksessä voivat johtaa epätasaisiin väreihin. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi väri on epävakaa, joten on myös tärkeää tarkistaa muovikoteloita käsiteltäessä.

muovipullon väri

4. Raaka-aineen korkean kosteuden vuoksi viskositeetti sisällä ei ole levinnyt, ja muovin käsittelyn lopullinen väri on epävakaa.

5. Uudelleenkäytettyjen suutinmateriaalien määrä on pieni, millä on suurempi vaikutus vaaleisiin ruiskuvalettuihin osiin.

6. Raaka-aineiden valikoima on epäjohdonmukainen. Koska kunkin raaka-aineen perusväri on erilainen, saman väriaineen ruiskutusarkin väri on erilainen. Jopa samalta toimittajalta, taustavärissä voi esiintyä poikkeamia raaka-aineiden erämäärästä riippuen. Siksi tuotteissa, jotka vaativat väripoikkeamaa, jokaisen raaka-aineerän taustaväriä on valvottava, onko se yhtenäinen vai ei.

7. Väriaineen laatu on liian huono ja väri on epävakaa, jos väriaine ei ole lämmönkestävä tai ei sovellu raaka-aineille.