Mikä on syynä huonoon muotin irtoamiseen, kun ruiskuvalutuotteet ovat tahmeita?

- 2022-09-23-

Mikä on syynä huonoon muotin irtoamiseen, kun ruiskuvalutuotteet ovat tahmeita?


Ruiskuvalutuotteiden tarttumiseen ja huonoon muotista irtoamiseen on monia syitä, ja muotin rikkoutuminen on yksi tärkeimmistä syistä. Syyt ja hoitomenetelmät ovat seuraavat:

1. Muotin ontelon pinta on karkea. Jos muotin ontelossa ja kanavassa on pintavikoja, kuten talttaviivoja, koloja, arpia ja painaumia, muoviosat tarttuvat helposti muottiin, mikä vaikeuttaa muotin purkamista. Siksi onkalon ja juoksun pinnan viimeistelyä tulisi parantaa mahdollisimman paljon ja onkalon sisäpinta mieluiten kromattu. Kiillotettaessa kiillotustyökalun toimintasuunnan tulee olla yhdenmukainen sulan materiaalin täyttösuunnan kanssa.

2. Muotti on kulunut ja naarmuuntunut tai välikappaleen rako on liian suuri. Kun sula materiaali aiheuttaa välähdystä muotin naarmuuntuneessa osassa tai sisäkkeen rakossa, se vaikeuttaa myös muotin purkamista. Tässä suhteessa vaurioitunut osa tulee korjata ja sisäosan rakoa pienentää.

Kolmanneksi muotin jäykkyys on riittämätön. Jos muottia ei voida avata ruiskutuksen alussa, se tarkoittaa, että muotti on vääntynyt ruiskutuspaineen vaikutuksesta riittämättömän jäykkyyden vuoksi. Jos muodonmuutos ylittää kimmorajan, muotti ei voi palata alkuperäiseen muotoonsa eikä sitä voi käyttää enempää. Vaikka muodonmuutos ei ylittäisi muotin kimmorajaa, sula materiaali jäähtyy ja jähmettyy korkeissa olosuhteissa muotin ontelossa ja ruiskutuspaine poistetaan. Kun muotti on toipunut muodonmuutostaan, muoviosa puristaa elastisen voiman avulla, eikä muottia voida silti avata.

Siksi muotin suunnittelussa on suunniteltava riittävä jäykkyys ja lujuus. Muotia yritettäessä on parasta asentaa muottiin mittakello, joka tarkistaa, ovatko muotin onkalo ja muotin pohja vääntyneet muotin täyttöprosessin aikana. Alkuruiskutuspaine muottitestin aikana ei saa olla liian korkea, ja muotin muodonmuutosta tulee tarkkailla samanaikaisesti. , samalla kun ruiskutuspainetta lisätään hitaasti muodonmuutoksen hallitsemiseksi tietyllä alueella.

Kun palautusvoima on liian suuri aiheuttamaan puristusvian, ei riitä, että vain lisätään muotin avausvoimaa. Muotti tulee purkaa ja hajottaa välittömästi, ja muoviosat tulee lämmittää ja pehmentää ja ottaa pois. Muoteille, joiden jäykkyys ei ole riittävä, muotin ulkopuolelle voidaan sijoittaa kehys jäykkyyden parantamiseksi.

Neljänneksi piirustuskaltevuus on riittämätön tai dynaaminen, ja kiinteiden mallien välinen yhdensuuntaisuus on huono. Muotteja suunniteltaessa ja valmistettaessa tulee varmistaa riittävä muotin irrotuskaltevuus, muuten muoviosat ovat vaikeasti irrotettavissa ja väkisin työnnettäessä muoviosat usein vääntyvät ja irrotusosa on valkoinen tai halkeileva. Muotin ja kiinteän levyn liikkeen tulee olla suhteellisen samansuuntaisia, muuten onkalo siirtyy sivuun, mikä johtaa huonoon muotista irrotukseen.

5. Porttijärjestelmän suunnittelu on kohtuuton. Jos juoksija on liian pitkä tai liian pieni, pääjuoksun ja apuradan välisen liitoksen lujuus on riittämätön, pääjuoksussa ei ole kylmälaukkuonteloa, portin tasapaino on huono, pääkiskon halkaisija ja suuttimen reiän halkaisija ei ole oikein sovitettu yhteen tai suutinholkki ja suutin Jos pallomainen pinta ei täsmää, se johtaa homeen tarttumiseen ja huonoon muotin irtoamiseen. Siksi jalan pituutta tulisi lyhentää sopivasti ja sen poikkipinta-alaa suurentaa pääkannattimen ja haarakannattimen välisen liitoksen lujuuden parantamiseksi ja pääkannattimeen tulee tehdä kylmäluukun reikä.

Portin asentoa määritettäessä moniontelomuotin jokaisen ontelon täyttöaste voidaan tasapainottaa ja onkalon painetta voidaan vähentää lisäämällä apuportteja ja muita menetelmiä. Yleensä suuttimen pienen pään halkaisijan tulisi olla 0,5–1 mm suuttimen halkaisijaa suurempi ja suuttimen holkin koveran säteen tulee olla 1–2 mm suuttimen pallomaista sädettä suurempi.