Mitkä tekijät liittyvät muovimuotin tarkkuuteen?

- 2022-11-15-

Mitkä tekijät liittyvät muovimuotin tarkkuuteen?

Tämä päivä ystäville puhua ruiskupuristuksen perusvaiheista, ruiskuvalu on erittäin suosittu valmistustaito, prosessin toteutumista ei voida erottaa kolmesta perusvaiheesta, vastaavasti tuotesuunnittelusta, muotin suunnittelusta ja valmistusprosessista, joka koostuu kolmesta ruiskupuristuksen ääriviivaelementistä. Millaiset taidot voivat edistää näiden työskentelyyhteyksien parempaa toteutumista?

Tuotesuunnittelu on intensiivinen osa ruiskuvalujen valmistusprosessia. Tarkalla suunnittelulla saavutetaan haluttu tavoite miellyttävälle tasolle, mutta se voi vaatia paljon luovuutta. Tuotesuunnittelu tehdään yleensä käyttämällä tietokoneavusteista suunnittelua ja muutamia erityisiä tekniikoita, joilla vältetään korkeiden hintojen virhe tuotteen suunnitteluprosessissa mahdollisimman symmetrisin seinämänpaksuuspäätöksin ja asteittain siirtyminen paksuudesta toiseen, kun paksuus muuttuu. väistämätön.

Yhtä intensiivistä on arkkitehtonisten suunnittelupaineiden, kuten 90 asteen tai pienempien kulmien, välttäminen. Osaavien suunnitteluinsinöörien tiimi pystyy työskentelemään yhdessä suunnitellakseen ja parantaakseen erilaisia ​​ratkaisuja, jotka vastaavat tietyn projektin monimutkaisuutta, mikä tarjoaa vankan perustan ruiskupuristuksen sujuvalle toteuttamiselle.

Ruiskuvalu prosessi, ei voi sivuuttaa toista muotin suunnittelu, koska yleinen tuotesuunnittelu, muotin suunnittelu on toinen ruiskutusprosessissa suojautua puutteita mahdollisuus. Väärä suunnittelusuunnitelma aiheuttaa luonnoksen irrotuskysymyksiä, kuluttaa paljon aikaa ja rahaa.


Kun tuote on tarkasti suunniteltu, suunniteltu ja muovattu, on aika aloittaa realistinen valmistus, joka on ruiskuvaluprosessin perusta. Kertomuovi tai kestomuovi pellettimuodossa johdetaan suppilon läpi lämmityssäiliöön, muovi lämmitetään esiasetettuun lämpötilaan suurella ruuvilla oven ja muotin läpi.

Kun hiukkaset ovat saapuneet muottiin, ne pysyvät paikoillaan ja kohdistavat oikean paineen suunnitellun jäähdytysjakson aikana. Kun tarvittava aika on saavutettu, muotti voidaan muodostaa. Tämä sykli toistetaan yhä uudelleen ja uudelleen, ja sitä voidaan käyttää bulkkiruiskutusosien valmistukseen.

Lyhyesti sanottuna ruiskuvaluprosessilla on oltava täydellinen suunnitelma oppaana, jotta voidaan luoda korkea vaatimustenmukaisuus, tehokkuus ja kaunis muotti valmistuksen valmistelua varten. Lisää hyödyllistä viestintää ja takaa läpinäkyvyyttä koko suunnitteluprosessin ajan, jolloin saadaan yleviä ruiskuvaluosia.

Muovimuotin tarkkuus heijastuu pääasiassa muotin osien työstötarkkuuteen ja niihin liittyvien muottiosien täsmäystarkkuuteen, joka on yleinen indeksi. Laadukkaat muoviset muottiosat ovat muotin tarkkuuden varmistamisen edellytys, mutta ilman hyvää muottilaitetta ei voida valmistaa erittäin tarkkaa muottia. Vaikka muotin käsittelytekniikka on rajallinen, tavallisen muotin tarkkuus on sovitettava yhteen tuotteen osien tarkkuuden kanssa.

Ei-toimisessa tilassa mitattu muotin tarkkuus on muotin staattinen tarkkuus. Työoloissa, joihin työolosuhteet vaikuttavat, Wuhanin muovimuotin staattinen tarkkuusarvo muuttuu, jota kutsutaan dynaamiseksi ja staattiseksi tarkkuudella. Muotin dynaamisella ja staattisella tarkkuudella on käytännöllinen rooli käytännön valmistuksessa.

Pääkomponentit, jotka vaikuttavat Wuhanin muovimuotin tarkkuuteen, ovat seuraavat.

(1) Tuotteen tarkkuus. Muotin työosien tarkkuus on suurempi kuin tuotteen osien. Mitä korkeampi tuotteen osien tarkkuus on, sitä suurempi on muotin työosien tarkkuus. Muotin tarkkuus ei pelkästään vaikuta tuotteen osien tarkkuuteen, vaan sillä on myös suuri vaikutus muotin valmistussykliin ja valmistuskustannuksiin.


(2) Muottien käsittelyteknologian taso. Teknisten keinojen taso, kuten koneistustarkkuus ja muotinkäsittelylaitteiden automatisointi, on perusedellytys muotin tarkkuuden varmistamiselle. Muotin tarkkuus riippuu suurelta osin muotinkäsittelytekniikan tasosta.

(3) Muotin asentajan tekninen taso. Muotin tarkkuuden takaaminen vaatii korkean tason muottiasentajan toteuttaakseen, erityisesti muotin viimeistelypinnan kaunis pinnan karheusarvo riippuu pääasiassa meistinasentajasta. Siksi muotin asentajan tekninen taso on se jännityskomponentti, joka vaikuttaa muotin tarkkuuteen.