Kuinka poistaa ruiskuvalutuotteiden purseet?

- 2022-11-15-

Kuinka poistaa ruiskuvalutuotteiden purseet?

Purseet, jotka tunnetaan myös nimellä lentävä reuna, ylivuoto, ylivuoto jne., esiintyvät useimmiten muotin irtoamisasennossa, kuten: muotin irtoamispinta, liukuosan liukuosa, sisäkkeen halkeamat, ejektoritangon huokoset jne. Jos ylivuotoa ei ratkaista ajoissa, se laajenee edelleen muodostaen osan kohokuvioidun muotin romahtamisesta, mikä aiheuttaa jatkuvaa tukosta. Sisäosien halkeamat ja ylätangon huokoset aiheuttavat myös tuotteen juuttumisen muottiin, mikä vaikuttaa irtoamiseen.


Pohjimmiltaan korkki on ylijäämä, joka jää tuotteeseen jäähtymisen jälkeen muovimateriaalin välisen raon jälkeen, joka tulee muotinsovitusosaan. Kärjen ongelman ratkaiseminen on hyvin yksinkertaista, eli opetella olemaan antamatta sulaa muottiin sovitusrakoon. Muovisula tulee muotin sovitusrakoon, yleensä on kaksi tilannetta: yksi on, että muotin sovitusrako on alun perin suuri, kolloidinen on helppo päästä sisään; Toinen tapaus on, että muotin välys ei ole suuri, vaan sulan kolloidin paineen takia.



Pinnalla se näyttää olevan täysin ratkaistu vahvistamalla muotin tuotantotarkkuutta ja lujuutta. On tarpeen parantaa muotin tuotantotarkkuutta, vähentää muotin välystä ja estää sulavan kolloidin pääsy sisään. Mutta muotin lujuutta ei voi monissa tapauksissa vahvistaa loputtomasti, vahvistaa mihin tahansa paineeseen, kolloidi ei voi räjähtää siihen.



Korkin esiintyminen johtuu sekä homeesta että prosessista. Tarkista tekniset syyt, tarkista pääasiassa onko puristusvoima riittävä, vain varmistaaksesi, että puristusvoima on riittävä, kun kärki vielä esiintyy, tarkista muotisyyt.



Tarkista, onko kiristysvoima riittävä:



1) Lisää ruiskutuspainetta asteittain. Ruiskutuspaineen kasvaessa myös kärki kasvaa vastaavasti ja kärjen tulisi esiintyä pääasiassa muotin irtopinnalla, mikä osoittaa, että puristusvoima on riittämätön.



2) Lisää asteittain ruiskuvalukoneen lukitusvoimaa. Kun lukitusvoima saavuttaa tietyn arvon, jakopinnan kärki hajoaa tai kun ruiskutuspainetta lisätään, jakopinnan kärki ei enää kasva. Lukitusvoiman katsotaan olevan riittävä.



Tarkista, johtuuko se muotin tuotannon tarkkuudesta:



Alemmalla materiaalilämpötilalla, pienemmällä täyttönopeudella, pienemmällä ruiskutuspaineella tuote on juuri täynnä (tuotteessa on hieman kutistumista). Tällä hetkellä voidaan tuntea, että sulan kyky murtautua muottiin vastaamaan rakoa on erittäin heikko. Jos kärki tapahtuu tällä hetkellä, voidaan päätellä, että kyseessä on muotin tuotantotarkkuuden ongelma, joka on ratkaistava muotin korjauksella. Voi harkita teknisten menetelmien käytön hylkäämistä kärjen esiintymisen ratkaisemiseksi. On huomattava, että edellä oleva "kolme matalaa" lähtökohtaa ei ole pienempi. Korkea materiaalin lämpötila, nopea täyttönopeus ja korkea ruiskutuspaine lisäävät muotin ontelon painetta, vahvistavat sulan kykyä murtautua muottiin ja toimia yhteistyössä raon kanssa, laajentaa muottia ja esiintyä kärkeä. On totta, että tuote ei ole tällä hetkellä tyytyväinen liimaan.



Kärjen syntymisen syyn analyysi perustuu oletukseen, että puristusvoima on riittävä. Kun puristusvoima ei ole oikea-aikainen, kärjen esiintymisen syytä on vaikea analysoida. Seuraava analyysi tehdään riittävän puristusvoiman tapauksessa. Korkin useiden tilanteiden mukaan korkki voi ilmetä seuraavista syistä:



Ensimmäinen tapaus: kuten edellä mainittiin, alhaisessa lämpötilassa, alhaisessa nopeudessa, alhaisessa paineessa tuote ei ole tyytyväinen liimaan, kärki on tapahtunut. Tärkeitä syitä voivat olla: muotin tuotannon tarkkuus ei ole riittävä, liian suuri välys;



Toinen tilanne: kun tuote on vain täynnä liimaa, osa kutistumisesta näkyy, kärkeä ei tapahdu; Kun ruiskutuspainetta nostetaan tuotteen osittaisen kutistumisen parantamiseksi, kärki tapahtuu. Mahdollisia syitä ovat:



1) Materiaalin lämpötila on liian korkea. Jos materiaalin lämpötila on liian korkea, sulatteen viskositeetti on alhainen, käyttäytyminen on hyvä ja sulan kyky murtautua muottiin vastaamaan rakoa on vahvempi, se aiheuttaa kärjen esiintymisen.



2) Ruiskuvalunopeus on liian nopea ja ruiskupuristuspaine on liian suuri (johtaen ylikyllästymiseen). Liian nopea nopeus, liian suuri ruiskutuspaine, erityisesti liian suuri ruiskutuspaine, vahvistavat sulan kykyä murtautua muottiin ja sovittaa rakoa, mikä johtaa kärjen esiintymiseen.



3) Muovi käyttäytyy liian hyvin. Mitä paremmin muovi käyttäytyy, sitä pienempi on sulatteen viskositeetti, sitä vahvempi sulan kyky porautua muottiin sopivaksi rakoon ja sitä helpompi se on kaatua. Kun muotin valmistus on toteutettu, muotin poistouran syvyys ja muotin vastaava rako on viimeistelty ja valmistukseen on käytetty toista, hyvin käyttäytyvää muovia, kärki tapahtuu.



4) Muotin lujuus on pienempi kuin. Kun muotin suunniteltu lujuus ei ole oikea-aikainen, kun muottipesä kohtaa muovisulan paineen, se muotoutuu ja laajenee, ja kolloidi räjähtää muotin rakoon ja kärki syntyy.



5) Erilaiset tuotesuunnitelmat. Osa tuotteesta on liian paksua liimaa, ruiskupuristus on liiallista, se aiheuttaa osittaista kutistumista. Tuotteiden osittaisen kutistumisen ongelman korjaamiseksi on usein tarpeen käyttää korkeampaa ruiskutuspainetta ja pidempää ruiskutusaikaa täyttämiseen ja paineen ylläpitämiseen, mikä johtaa muotin lujuuteen, joka on pienempi kuin muodonmuutos ja kärki.



6) Muotin lämpötila on liian korkea. Korkea muotin lämpötila ei vain saa muovia ylläpitämään hyvää käyttäytymistä, painehäviö on pieni, mutta myös vähentää muotin lujuutta, mikä myös aiheuttaa kuoriutumista.



Toinen tilanne on ruiskuvalutuotannossa kohtaamat epätavalliset ongelmat, joita ei pystytä ratkaisemaan kaikilla teknologisilla keinoilla normaaleina aikoina, mikä on erittäin huolestuttavaa ruiskuvaluteknikoita. Tässä tilanteessa tärkein keino on muotin kiinnittäminen. Ratkaisut ovat:



1) Tuoteosan liiman vähentäminen. Osa tuotteen kutistumisesta vähenee, liiman asento pienenee, tuotteen kutistumisongelmaa voidaan parantaa, ruiskutuspaine on alhainen, muotin muodonmuutos on pieni, kärki voidaan estää. Tämä on erittäin tehokas ja usein käytetty menetelmä.



2) Kasvata syöttöpistettä. Kaatopisteen nostaminen voi vähentää ruiskutusprosessia ja ruiskutuspainetta, ja muotin onteloon kohdistuva paine pienenee, mikä voi tehokkaasti ratkaista kärjen esiintymisen. Injektiopisteen nostaminen, erityisesti kutistumisasennossa, voi vaikuttaa välittömästi muotin ontelon ruiskutuspaineen alentamiseen. Se on yksi yleisimmistä menetelmistä.



3) Vahvista muottiosa. Joskus muotin muodonmuutoksia voidaan vahvistaa lisäämällä liikkuvan muotin ja sormustuslevyn väliin tuki.