Ero muovimuotin ja ruiskumuotin välillä

- 2022-11-17-

Ero muovimuotin ja ruiskumuotin välillä

Tieteen ja tekniikan kehityksen myötä muovituotteista on jo tullut eräänlainen tuote, jota ei voida korvata jokapäiväisessä elämässämme. Todellisessa elämässä muovituotteet ovat olleet lähes eri kategorioissa. Esimerkiksi elämässä ystävät voivat nähdä autoja, veneitä, lentokoneita, tietokoneita, puhelimia ja muita harvoja materiaaleja milloin tahansa, ja muutama heidän muovitarvikkeistaan ​​on muovattu muovimuottien avulla. Kun tuote syntyy, on tarpeen avata muotti, ja meidän on löydettävä muottitehdas, usein ajatellaan, että ruiskumuotti ja muovimuotti ovat sama merkitys, kuuma kysy muovimuotin ja ruiskumuotin erosta, lue Tämä artikkeli vie sinut kysymään eroista!



Muovimuotti, yhdistetty muovimuotti, jota käytetään painemuovaukseen, suulakepuristamiseen, ruiskupuristukseen, puhallusmuovaukseen ja heikosti vaahtoavaan muovaukseen, koostuu pääasiassa koverasta muotista, jossa on vaihteleva ontelo ja joka koostuu koverasta muottikomposiittipohjalevystä, koverasta muottikokoonpanosta ja koverasta muottikomposiittikortista. ja lävistyssuutin, jossa on muuttuva ydin, joka koostuu lävistyskomposiittipohjalevystä, rei'ityskokoonpanosta, rei'ityskomposiittikortista, onteloleikkauskokoonpanosta ja sivulta leikatusta komposiittilevystä. Kuperan muotin, koveran muotin ja apumuovausjärjestelmän koordinaattimuutos. Voi käsitellä eri muotoja, eri kokoisia sarjan muoviosia.



Ruiskumuotti on eräänlainen esine muovisten lopputuotteiden valmistukseen; Se on myös muovituotteiden täydellisen asettelun ja leikkauskoon kohteena. Ruiskuvalu on käsittelytekniikka, jota käytetään tietyn muotoisten monimutkaisten osien massatuotannossa. Se viittaa erityisesti siihen, että kuumasulatettu muovi ammutaan muottionteloon ruiskuvalukoneella korkeassa paineessa, jäähdytyksen ja kovetuksen jälkeen muodostuu tuote. Ruiskumuotti koostuu liikkuvasta muotista ja kiinteästä muotista. Liikkuva muotti asetetaan ruiskuvalukoneen liikkuvalle mallille ja kiinteä muotti asetetaan ruiskuvalukoneen kiinteälle mallille. Ruiskuvalussa liikkuva muotti ja kiinteä muotti suljetaan kaatojärjestelmän ja ontelon muodostamiseksi. Kun muotti avataan, liikkuva muotti ja kiinteä muotti erotetaan muovituotteiden poistamiseksi. Raskaan muotin suunnittelun ja valmistuksen työmäärän vähentämiseksi ruiskumuotit hyväksyvät useimmat standardimuotit.



Yllä olevasta sisällöstä näkyy, että muovimuottien ja ruiskumuottien välillä on tiettyjä eroja, mikä helpottaa yhteydenpitoa muovimuottien valmistajien kanssa ja välttää virheitä.



Miksi muovimuottituotteet muotoutuvat



Sarja erimuotoisia ja -kokoisia muoviosia voidaan käsitellä vaihtamalla koordinoidusti kuperia ja koveraa muottia ja muovimuotin apumuovausjärjestelmää. Muovausosien tarpeiden täyttämiseksi meidän on kiinnitettävä huomiota muutamaan asiaan muovimuotteja valittaessa ja esitettävä vastaustarpeet. Seuraavassa valikoimassa sopivampia muovimuottivaatimuksia kuuden yleisen vaatimuksen täyttämiseksi



1, korkea korroosionkestävyys monilla hartseilla ja lisäaineilla on eroosion etuja ontelon pinnalla, tämä eroosio aiheuttaa ontelon pinnan metallin liukenemista, halkeilua, pinnan kunto heikkenee, muoviosien laatu heikkenee. Siksi Z käyttää parhaiten korroosionkestävää terästä tai ontelon pintaa kromaukseen, symbaalinikkelin hävittämiseen.



2. Muovisten lopputuotteiden pinnan kiilto ja tarkkuus, joilla on hyvä kulutuskestävyys, liittyvät yksinkertaisesti muovin muottipesän pinnan kulutuskestävyyteen. Varsinkin kun joihinkin muoveihin lisätään lasikuitua, epäorgaanista täyteainetta ja joitain pigmenttejä, ne ja muovisula liikkuvat suurella nopeudella virtauskanavassa ja muottipesässä, mikä on suuressa ristiriidassa ontelon pinnan kanssa.



3. Hyvä mittapysyvyys muovivalussa, muovimuotin ontelon lämpötilan tulisi olla yli 300 ℃. Tätä varten Z on paras valinta oikein karkaistusta esineteräksestä (kuumakarkaistu teräs). Muuten se aiheuttaa materiaalin mikroskooppisen asettelun muutoksen, mikä johtaa muovimuotin koon muuttumiseen.



4. Helposti käsiteltävät muotin osat on enimmäkseen valmistettu metallimateriaaleista, ja jotkin asettelumuodot ovat hyvin monimutkaisia. Valmistussyklin lyhentämiseksi ja vaatimustenmukaisuuden parantamiseksi muottimateriaalien on oltava helposti prosessoitavia piirustusten edellyttämään muotoon ja tarkkuuteen.



5. Muoviosat, joilla on hyvä kiillotuskyky, vaativat yleensä hyvää kiiltoa ja pinnan kuntoa, joten ontelon pinnan karheus on hyvin pieni. Tällä tavalla ontelon pintaa on käsiteltävä, kuten kiillotus ja hionta. Siksi valittu teräs ei saa sisältää karkeita epäpuhtauksia ja reikiä.



6. Lämmön hävittämisellä on vain vähän vaikutusta. Kovuuden ja kulutuskestävyyden parantamiseksi muovimuottien osalta vaaditaan yleensä lämpöhävitystä, mutta tämän rangaistuksen pitäisi tehdä sen kokomuutoksesta hyvin pieni. Siksi esikarkaistu teräs voidaan työstää.