Vaatimukset ruiskuvaluraaka-aineille

- 2022-11-17-

Vaatimukset ruiskuvaluraaka-aineille


Ruiskuvalumateriaali ei täytä käyttövaatimuksia, mikä johtaa myös huonoon kiiltoon. Syyt ja hoitotoimenpiteet ovat seuraavat:



1. Alkuperäinen arvaus ruiskuvaluprosessista on, että veden tai muiden haihtuvien aineiden pitoisuus on liian korkea ja haihtuvat komponentit tiivistyvät muotin ontelon seinämän ja sulan materiaalin väliin muodostuessaan, mikä johtaa muovin ulkonäköön. huonosti kiiltävät osat. Materiaalin tulee olla esiporattua.



2, materiaalin tai väriaineen erottuminen värin muuttuessa, mikä johtaa huonoon kiiltoon. On valittava materiaalit ja väriaineet, jotka kestävät korkeita lämpötiloja.



3, materiaalin toimintatoiminto on liian huono, joten muoviosien ulkonäkö ei ole tiheä, mikä johtaa huonoon kiiltoon. Se tulisi korvata paremmalla hartsilla tai lisätä sopivien voiteluaineiden käyttöä ja parantaa käsittelylämpötilaa.



4, alkuperäinen arvaus sekoitettuna eri materiaaleihin tai liukenemattomiin materiaaleihin. Uusia materiaaleja tulee käyttää.



5, materiaalin hiukkaskoko ei ole tasainen. Materiaalit, joissa on suuria hiukkaskokoeroja, tulee seuloa.



6, kiteytynyt hartsi epätasaisen jäähdytyksen vuoksi, mikä johtaa huonoon kiiltoon. Muotin lämpötilaa on säädettävä kohtuullisesti ruiskupuristamista varten. Paksuseinäisillä muoviosilla, jos jäähdytys puuttuu, se tekee myös muoviosien ulkonäöstä karvaista ja himmeää kiiltoa. Ratkaisu on poistaa muoviosat muotista ja laittaa ne välittömästi kylmään veteen kastettuun kylmäpuristusmuottiin jäähtymään.



7. Kierrätysmateriaalien uudelleenkäytön osuus raaka-aineista on liian korkea, mikä vaikuttaa sulan materiaalin tasaiseen pehmenemiseen. Summaa pitäisi pienentää.



Ruiskuvalussa ruiskutuspaineen ohjaus jaetaan yleensä yhteen ruiskutuspaineeseen, kahteen ruiskutuspaineeseen (paineenpidätys) tai useampaan kuin kolmeen ruiskutuspaineen säätöön. Riippumatta siitä, onko paineenvaihtomahdollisuus sopiva, on erittäin tärkeää välttää liian korkeaa painetta muotissa ja välttää materiaalin ylivuoto tai materiaalin puute. Muottien ominaistilavuus riippuu sulan paineesta ja lämpötilasta portin sulkemisvaiheessa. Jos paine ja lämpötila ovat samat joka kerta paineenpidosta tuotteen jäähdytysvaiheeseen, tuotteen ominaistilavuus ei muutu.



Vakaassa muovauslämpötilassa tärkeä parametri tuotteen koon määrittämisessä on paineen pito, tärkeimmät tuotteen kokoon vaikuttavat muuttujat ovat paineenpito ja lämpötila. Esimerkiksi: täytön päätyttyä paineenpitopaine laskee välittömästi, kun pintakerros muodostaa tietyn paksuuden, paineenpitopaine nousee jälleen, jotta pienellä tiivistysvoimalla voidaan muodostaa suuria paksuseinäisiä tuotteita, romahduskuopan ja lentävän reunan poistamiseksi.



Paineenpitopaine ja nopeus ovat yleensä 50–65 prosenttia korkeasta paineesta ja nopeudesta, kun muoviontelo on täytetty, eli paineenpitopaine on noin 0,6–0,8 MPa pienempi kuin ruiskutuspaine. Koska pitopaine on pienempi kuin ruiskutuspaine, öljypumpun kuormitus on alhainen huomattavan pitoajan sisällä, kiinteän öljypumpun käyttöikä pidennetään ja öljypumpun moottorin virrankulutus pienenee.



Kolmivaiheinen paineruiskupuristus ei voi ainoastaan ​​tehdä työkappaleesta tasaista täyttöä, vaan siinä ei myöskään näy hitsausviivaa, painumista, lentävää reunaa ja vääntymistä. Ohut seinäosat, pitkät pienet osat, pitkä prosessi suurten osien muovaukseen, jopa ontelolaitteet eivät ole liian tasapainoisia eikä liian tiukka muottipuristus ovat hyviä.