PEEKin käyttöalueet

- 2023-04-14-

PEEKin käyttöalueet

Ihmiset haluavat säästää aikaa ja rahaa lentämällä nauttiakseen paremmasta elämästä. Lentoyhtiöille suurimmat kustannukset tulevat polttoaineen kulutuksesta. Kuinka parantaa polttoainetehokkuutta ja samalla varmistaa lentoturvallisuus, on haaste. PEEK-materiaalien kevyt suorituskyky ja niiden takana oleva kattava suorituskykypotentiaali ovat jännittäviä. PEEK tarjoaa ilmailuteollisuudelle edustavia tuotteita, kuten PEEK-polymeeriruiskuvalettuja osia, joita käytetään korvaamaan kalliita alumiinikiinnikkeitä.


Autoteollisuus on nykyään toiseksi suurin sovellus. Alan suurin aihe tällä hetkellä on polttoainetehokkuus ja CO2-päästöjen vähentäminen. Erityisesti Kiinassa, perinteisistä polttoaineista hybridiauton ja sähköauton, PEEK edistää aktiivisesti siirtymistä polttomoottoreista sähkökäyttöön. "On hyvä aika PEEK:lle, joka parantaa kestävyyttä ja luotettavuutta, vähentää merkittävästi energiankulutusta ja painoa sekä vähentää melua, tärinää ja kovuutta vähintään 50 % metallivaihteisiin verrattuna. Lisäksi ihmiset ovat erittäin huolissaan myös hammaspyörien valikoimasta. sähköajoneuvoissa PEEK on myös tässä suhteessa erinomaista suorituskykyä käyttämällä PEEK-kuparilankakäyttömoottoria, koska PEEK:n erinomaiset lämmönjohtavuus- ja eristysominaisuudet voivat auttaa laajentamaan kantamaa.”


Kulutuselektroniikka on myös yksi PEEKin tärkeimmistä sovellusalueista. Huipputeknologian kehittyessä elektronisista laitteista tulee kevyempiä, monipuolisempia ja tehokkaampia ja luotettavampia. "Otetaan esimerkiksi älypuhelimet, ihmiset katsovat nykyään elokuvia, varieteesityksiä, kuuntelevat musiikkia jne., ja korkealaatuisen äänenlaadun varmistaminen laajalla taajuusalueella on erittäin tärkeää. PEEK-akustisia kalvoja sisältävät matkapuhelinlaitteet tarjoavat tasaisen äänen. laadukkaita koko taajuusalueella ja ovat myös kestävyydeltään ylivoimaisia ​​Erityisen onnistuneita auttamaan tuotteita, kuten pölynimureita ja hiustenkuivaaja, parantamaan energiatehokkuutta ja pidentämään niiden käyttöikää.


PEEK:n soveltamisesta lääketieteen alalla on puhuttu pitkään. Ihmisten elinajanodotteen pidentyessä kehon, kuten selkärangan, nivelten jne., kulumisesta tulee yhä vakavampaa. "Vaikka metallimateriaaleja on käytetty menestyksekkäästi ortopedisessa kliinisessä käytännössä jo vuosia, ne eivät ole vailla puutteita, ja akateeminen yhteisö uskoo, että puhtaiden metallijärjestelmien luontainen korkea jäykkyys on johtanut joihinkin kliinisiin vaikeuksiin. PEEKin implantoitavilla biomateriaaleilla on yhä enemmän menestystarinoita metallien korvaamisesta ortopedisissa sovelluksissa. Verrattuna metallilevyn korkeaan jäykkyyteen ja röntgensäteiden läpäisemättömyys, PEEK-implantoitavien biomateriaalien kimmokerroin on lähempänä luukudosta, jonka etuna on kuvantamisyhteensopivuus ja parannettu osseointegraatio. Esimerkkinä kompressoreista nykypäivän kompressoriteollisuus tarvitsee kompakteja, energiatehokkaita kompressoreja, hiljainen ja kustannustehokas vastaamaan viranomais- ja ympäristöviranomaisten kasvavia vaatimuksia Monet kotimaiset sähkövalmistajat ovat asettaneet suhteellisen korkeat vaatimukset kompressorien energiatehokkuudelle ja melulle. Samoissa jäykkyysolosuhteissa PEEK-venttiili on 70 % kevyempi kuin ruostumattomasta teräksestä valmistettu venttiili, mikä vähentää kompressorin virrankulutusta, ja PEEK-venttiililevyllä on pienempi iskumelu kuin metalliventtiilillä. Monen vuoden kokemus innovatiivisista polymeeriratkaisuista kotitalous- ja teollisuussovelluksiin. Kiinan energiateollisuus on sitoutunut tarjoamaan "tehokkuutta, melunvaimennusta, luotettavuutta ja tehokkaampaa tilankäyttöä" osille tuotantoprosessissa. Viime vuosikymmenen aikana Kiina on jatkanut investointeja tuulivoiman tuotantoon, ja PEEK on osoittautunut öljyn ja kaasun äärimmäisissä olosuhteissa yli 40 vuoden ajan, ja yli 75 miljoonaa tiivisterengasta ympäri maailmaa käyttää PEEK:a. Tämän perusteella rikas kokemus meriympäristösovelluksista auttaa varmasti merituuliturbiineja kasvamaan ja tehostamaan, jolloin offshore-tuulivoiman hinta on kilpailukykyisempi. PEEK-polymeerit ovat ihanteellisia äärimmäisiin ja vaativiin ympäristöihin. Vaikka monet nykypäivän perinteiset materiaalit voivat täyttää tiettyjä tarpeita, PEEK-polymeerit täyttävät monet tarpeet inerttien ominaisuuksiensa ansiosta, mukaan lukien kevyt, korkea lujuus, korkea kulutuskestävyys, korkean lämpötilan kestävyys, väsymiskestävyys ja aggressiivisten kemikaalien kestävyys. Yhdessä nämä ominaisuudet pidentävät komponenttien käyttöikää, lisäävät suunnittelun vapautta ja kustannustehokkuutta.