PES-muoviraaka-aineiden edut

- 2023-04-14-

PES-muoviraaka-aineiden edut

PES-muovi - PES-polyeetterisulfonihartsi, on läpinäkyvä meripihkanvärinen amorfinen hartsi, jolla on erinomainen lämmönkestävyys, erinomainen mittapysyvyys ja hyvä kemiallinen kestävyys. Lisäksi PES:llä on erinomainen luotettavuus jyrkkiä lämpötilan muutoksia vastaan, ja sillä on erinomainen luotettavuus pitkäaikaisessa käytössä korkeissa lämpötiloissa. Erinomainen prosessoitavuus ja erinomaiset ominaisuudet tekevät PES:stä laajan valikoiman sovelluksia.
PES-muoviraaka-aineiden edut:
1. Lämmönkestävyys: lämpömuodonmuutoslämpötila on 200–220 °C, jatkuva käyttölämpötila 180–200 °C ja UL-lämpötilaindeksi on 180 °C.
2. Hydrolyysin kestävyys: se kestää kuumaa vettä tai höyryä 150–160 °C:ssa, eikä se ole alttiina happo- ja alkalieroosiolle korkeassa lämpötilassa.
3. Moduulin lämpötilakonsulaarisuus: Matriisimoduuli on lähes muuttumaton välillä -100 °C - 200 °C, erityisesti yli 100 °C:ssa kuin mikään termoplastinen hartsi.
4. Virumisenkestävyys: Sen virumiskesto on paras kestomuovihartseista alle 180 °C:n lämpötila-alueella, erityisesti lasikuituvahvistettu PES-hartsi on parempi kuin jotkut lämpökovettuvat hartsit.
5. Mittastabiilisuus: lineaarilaajenemiskerroin on pieni, ja sen lämpötilan luotettavuus on myös pieni. Sille on ominaista 30 % lasikuituvahvisteinen PES-hartsi, jonka lineaarinen laajenemiskerroin on vain 2,3 × 10 / °C ja joka voi silti säilyttää saman arvon kuin alumiini 200 °C:seen asti.
6. Iskunkestävyys: Sillä on sama iskunkestävyys kuin polykarbonaatilla. Vahvistamaton hartsi voidaan niitata, mutta se on herkkä ohuille viilloille, joten suunnittelussa on oltava varovainen.
7. Myrkytön: Terveysstandardien osalta se on Yhdysvaltain FDA:n tunnustama, ja se täyttää myös Japanin terveys- ja hyvinvointiministeriön ilmoituksen nro 434 ja 178 vaatimukset.
8. Palonsuojaus: itsestään sammuva, ilman palonestoainetta, sillä on erinomainen palonestokyky UL94V-0-luokkaan (0,46 mm) asti.
9. Kemiallinen kestävyys: PES kestää bensiiniä, moottoriöljyä, voiteluöljyä ja muita öljyjä sekä freonia ja muita puhdistusaineita, ja sen liuottimien halkeilukestävyys on paras amorfisessa hartsissa. Sen kestävyys polaarisille liuottimille, kuten asetonille ja kloroformille, ei kuitenkaan ole hyvä, ja siihen tulee kiinnittää huomiota käytettäessä.