Sorvin tarkkuusosien käsittely yleinen kiillotusmenetelmä

- 2023-04-19-

Sorvin tarkkuusosien käsittely yleinen kiillotusmenetelmä

Kiillotusprosessointi on pintamuokkausteknologiaa akselin tarkkuusosien työstyksessä, ja tässä käsittelymenetelmässä tulee myös kiinnittää huomiota kauneuteen ja käytännöllisyyteen. Yksinkertainen varsikiillotus tarkoittaa menetelmää työkappaleen pinnan muokkaamiseksi viilalla, hiomakankaalla ja hiekkapaperilla.

Akselityöstössä, kun koneistetun pinnan koossa tai pinnan karheudessa on pieni ero, työstökoneen tai työkalun tarkkuudesta tai muista syistä johtuen, jotka eivät sovellu nopeaan hienosorvaukseen, Työkappale voidaan kiillottaa viilalla, hiomakankaalla ja hiekkapaperilla mikrokoon muuttamiseen tai pinnan viimeistelyn parantamiseksi, jolloin koko on laadukas tai pinnan karheusarvo pienenee.

Muotoilupinnan kääntäminen kahdella kädellä ohjausmenetelmällä, epätasaisen käsisyötön vuoksi työkappaleen pintaan on helppo jättää epätasaisia ​​viilausjälkiä, jotta saavutetaan vaadittu pinnan karheus, työkappaleen kääntämisen jälkeen on karkea tiedostojen korjaus ja hieno leikkaus. Viilan paineen tulee olla tasainen ja johdonmukainen, eikä voima saa olla liian suuri, muuten tarkkuusosien käsittelytyökappale viilataan kuperaan ja pyöristämättömään tilaan.

Viilattaessa sorvin viilaamalla viilausvara on yleensä noin 0,05 mm ja väli on suuri ja työkappaleen viilaaminen on helppoa. Samaan aikaan, turvallisuuden vuoksi, vasemmalla kädellä tulee pitää kahvasta, oikealla kädellä pitäisi pitää viilan etupäätä viilaamaan, jotta vältytään koukkuvaatteiden loukkaantumiselta ihmisille, viilan työntönopeus on yleensä 40 kertaa / min, ei nopeasti. Liian suurella nopeudella on helppo hioa tylsiä viiloja; Kun nopeus on liian alhainen, työkappaleen viilaaminen on helppoa. Kun käytät viilaa, muista olla koskematta istukkaan.

Viilaamisen jälkeen kiillota hiomaliinalla. Sorviin levitetty hiomakangas on yleensä valmistettu korundihiekkarakeista. Hiekkarakeiden paksuudesta riippuen käytetty hiomakangas on nro 00, nro 0, nro 1 ja puoli ja nro 2, mitä pienempi luku, sitä hienommat hiukkaset. Nro 00 on hieno hiomakangas ja nro 2 on karkea hiomakangas.

Yleisessä pienikokoisessa akselityöstössä työkappaleen pintaa hiomakankaalla (hiomapaperilla) kiillotettaessa Mingyuen erikoistyökalut kiillotetaan vain kädessä pidettävällä hiomakankaalla (hiomapaperilla), mutta turvallisuuteen on kiinnitettävä huomiota. On yleensä kaksi tapaa kiillottaa hiomakankaalla (hiekkapaperilla) kädessäsi, vetää hiomakankaan kahta päätä käsin tai kääriä hiomakangas puulaudan ja muiden esineiden päälle, kiillottaa työkappaletta, se on ehdottomasti kielletty. hiomakankaan kääriminen työkappaleen ympärille tai hiomakankaasta kiinni pitäminen molemmin käsin kiillottaaksesi työkappaleen tiukasti, tämä on helppo kiinnittää, sormet pyörivät hiomakankaan ja työkappaleen välissä, mikä aiheuttaa henkilövahinkoja.

Hiomakankaalla kiillotettaessa hiomakangastyyny suoritetaan yleensä viilan alla, mikä voi varmistaa turvallisuuden vaikuttamatta tarkkuusosien käsittelyn laatuun.