Johdatus metallilevyjen työstöosien pintakäsittelyyn

- 2023-04-19-

Johdatus metallilevyjen työstöosien pintakäsittelyyn

Useita yleisiä pintakäsittelymenetelmiä ohutlevyn käsittelyssä ovat: langanveto, hiekkapuhallus, maalaus, jauheruiskutus, galvanointi, anodisointi ja silkkipainatus. Koska joidenkin metallilevymateriaalien pinnalla ei ole kykyä estää ruostetta ja korroosiota, tehokas pintakäsittely on erittäin tarpeellista.

Peltiosien pintakäsittelyllä voidaan parantaa tuotteen käyttöikää ankarissa olosuhteissa tai saavuttaa tietty pintavaikutelma tai -toiminto.

1. Johdinveto

Ns. peltipiirustus on laittaa materiaali langanvetokoneen ylemmän ja alemman silkkipyörän väliin, silkkipyörä kiinnitetään hiomahihnaan moottorin käyttämänä niin, että materiaali ylemmän ja alemman hioma-aineen läpi hihnat, materiaalin pinnalta vetää pois jälkiä, erilaisten hiomahihnojen mukaan jälkien paksuus ei ole sama, päätehtävänä on kaunistaa ulkonäköä.

Lisäksi langanvetoa kutsutaan myös hankausviivoiksi! Yleiset materiaalit tälle pintakäsittelyprosessille: harjattu pintakäsittely harkitaan yleensä alumiinia ja ruostumatonta terästä.

2. Hiekkapuhallus

Hiekkapuhalluskoneen tuulen kautta hiekkahiukkaset osuvat työkappaleen pintaan muodostaen tiheän kuopan työkappaleen pintaan, päätehtävänä on poistaa lika ja ruoste työkappaleen pinnalta, lisätä työkappaleen pintaa. työkappaleen pinnan tartunta ja valmistaudu myöhempään pintakäsittelyyn.

Yleiset materiaalit tälle pintakäsittelyprosessille: kylmävalssattu levy, kuumavalssattu levy, alumiini jne.

3. Ruiskumaalaa

Yleensä viittaa nesteruiskutukseen, hänen prosessissaan on kaksi tyyppiä: nestemäinen leivontamaali ja itsestään kuivuva ruiskumaalaus, itsestään kuivuva ruiskutus voidaan kovettaa luonnollisesti huoneenlämmössä, hinta on alhainen, mutta vaikutus on vertaansa vailla leivontamaalin kanssa.

Spraymaalin värivaikutus on parempi, maalikalvon paksuus on suhteellisen ohut, sopii joihinkin tarkkuustuotteisiin ja hinta on korkeampi. Yleiset materiaalit tälle pintakäsittelyprosessille: kylmävalssattu levy, kuumavalssattu levy jne.

4. Ruiskutus (kutsutaan myös jauheruiskutukseksi)

Se tarkoittaa, että jauhe on polarisoitunut ja kiinnittynyt tasaisesti tuotteen pintaan vastakkaisella polariteetilla sähkökentän voiman vaikutuksesta.

Ruiskutusominaisuudet: kulutusta kestävä, korroosionkestävyys on parempi, kalvo on suhteellisen paksu, sopii kaappeihin, laitteisiin ja karkeampiin tuotteisiin, kustannukset ovat alhaiset, muovijauhe voidaan myös kierrättää. Yleiset materiaalit tälle pintakäsittelyprosessille: kylmävalssattu levy, kuumavalssattu levy jne.

Sähköstaattinen jauheruiskutus polarisoidaan pääasiassa elektrodeilla (jauhe), ja sitten ruiskutettavalla esineellä on vastakkainen varaus, ja jauhe kiinnittyy tasaisesti kohteen pintaan sähkökenttävoiman vaikutuksesta.

5. Pinnoitus

Kemiallisen reaktion avulla materiaalin pintaan kiinnittyy kerros muita metalleja, jota käytetään lisäämään metallin korroosionestokykyä ja jolla voidaan saavuttaa tietty kaunistava ulkonäkö, joka on yleisesti käytetty pintakäsittelymenetelmä. Kuten: sähkösinkitys, galvanointi nikkelillä jne. Pääasiassa pinnoitettu monivärisellä sinkillä, sinivalkoisella sinkillä, mustalla sinkillä, kromipinnoituksella.

Yleiset materiaalit tälle pintakäsittelyprosessille: kylmävalssattu levy, kuumavalssattu levy jne.