Seitsemän haastetta ruiskumuottien käsittelyssä

- 2023-05-08-

Seitsemän haastetta ruiskumuottien käsittelyssä

Ruiskumuottien käsittelyssä esiintyy usein erilaisia ​​​​ongelmia, mitkä ovat yleiset ongelmat, joita esiintyy ruiskumuotin käsittelyssä?

Ensinnäkin koko, muovimateriaalit ovat kutistuvia, muotin koko moninkertaistaa materiaalin kutistumisen.

Toiseksi virtauskanavan suunnittelun tulee olla kohtuullinen ja tasapainoinen, ja pakokaasun tulee olla hyvin.

Kolmanneksi lentävä malli ei ole hyvä, ja tuotteessa on huivi.

Neljänneksi, muotin irrotuksen kannalta, onko onkalon purkukaltevuus riittävä, pinnan kiillotus hyvä, sormustimen järjestelyn on oltava kohtuullinen ja vinon ylärivin iskunpituus riittävä.

Viidenneksi, voiko jäähdytysvesikanava jäähdyttää muotin nopeasti ja tasaisesti.

Kuudenneksi, liiman sisääntulon koko on sopiva, liian suuri vaikeuttaakseen tuotteen erottamista, liian pienet kumiosat eivät riitä.

Seitsemänneksi kokoonpanomuotissa ei saa olla vähemmän huonosti varusteltuja osia, ja moduulien välisen liikkeen tulee olla tasaista.

Mitä näkökohtia tulee ottaa huomioon ruiskuvalumuottien suunnittelussa?

Ruiskumuotin käsittelyssä ruiskumuotin suunnittelu on tärkeä linkki, ja tärkeimmät huomioon otettavat näkökohdat ovat seuraavat:

1. Ottaen huomioon muoviraaka-aineiden prosessin ominaisuudet, muovauksen suorituskyky ja ruiskuvalukoneen tyypin valinta voivat vaikuttaa muovauksen laatuun, joten vastaaviin toimenpiteisiin tulisi ryhtyä ruiskumuotin suunnitteluprosessissa.

2. Muoviosien huomioon ottamiseksi ruiskumuotin ohjausvaatimuksissa on myös erittäin tärkeä ohjainrakenteen kohtuullinen suunnittelu, ja myös muovattujen osien työkoko on laskettava, koska ruiskumuotti vaatii yleistä lujuutta ja jäykkyyttä.

3, kun otetaan huomioon muotin kokeen ja muotin korjauksen vaatimukset, muotin suunnittelu ja valmistus liittyvät läheisesti muotin käsittelyyn, raaka-aineen käsittelyn onnistuminen tai epäonnistuminen riippuu yleensä muotin valmistuksen laadusta, ja muovimuottituotteet on vahvistettu oikealla yllä kolme vaihetta sisältävät pohjimmiltaan ruiskumuotin suunnittelun olennaiset asiat, koska nämä kohdat liittyvät ruiskuvalumuottien käsittelyn laatuun.

Monissa tapauksissa laitteiston muottikäsittely heijastaa myös käsittelyvirheitä, mikä johtaa muotin suorituskyvyn heikkenemiseen, joten kuinka vähentää Changzhoun muotin käsittelyvirheitä?

1, kohtuullinen hiomalaikan valinta ja viimeistely, valkoisen korundihiomalaikan käyttö on parempi, sen suorituskyky on kova ja hauras ja helppo tuottaa uusi leikkuureuna, joten leikkausvoima on pieni, hiontalämpö on pieni, käyttö keskikokoinen partikkelikoko hiukkaskoossa, kuten 46 ~ 60 mesh on parempi, hiomalaikan kovuudessa käyttämällä keskipehmeää ja pehmeää (ZR1, ZR2 ja R1, R2), eli karkeaa raekokoa, matalakovuus hiomalaikkaa , hyvä itseherätys voi vähentää leikkauslämpöä. Hieno hionta sopivaa hiomalaikkaa valittaessa on erittäin tärkeää, muottiteräksen, jossa on runsaasti vanadiinia, korkea molybdeenipitoisuus, GD-yksikidekorundihiomalaikan valinta on sopivampi, kun käsitellään sementoitua kovametallia, korkean materiaalin karkaisu kovuus, etusijalla orgaanisen aineen käyttö sideaine timanttihiomalaikka, orgaaninen sideainehiomalaikka itsehiontainen hyvä, hiomalla työkappaleen karheutta Ra0,2 μm asti, viime vuosina uusien materiaalien käytön myötä CBN (kuutioboorinitridi) hiomalaikalla on erittäin hyvä prosessointivaikutus , CNC-muovaushiomakoneessa, koordinaattihiomakoneessa, CNC:n sisäisessä ja ulkoisessa sylinterimäisessä hiomakoneessa, vaikutus on parempi kuin muun tyyppisissä hiomalaikoissa. Hiontaprosessissa kiinnitä huomiota hiomalaikan oikea-aikaiseen trimmaamiseen, pidä hiomalaikka terävänä, kun hiomalaikka passivoituu, se liukuu ja puristuu työkappaleen pinnalle aiheuttaen palovammoja työkappaleen pintaan ja vähentäen lujuutta. .

2. Jäähdytysvoiteluaineen järkevä käyttö, jäähdytyksen, pesun ja voitelun kolme päätehtävää, jäähdytysvoitelun pitäminen puhtaana, jotta hiontalämpö voidaan hallita sallitulla alueella työkappaleen lämpömuodonmuutoksen estämiseksi. Paranna jäähdytysolosuhteita hionnan aikana, kuten öljyyn upotetut tai sisäjäähdytteiset hiomalaikat. Leikkausneste johdetaan hiomalaikan keskelle, ja leikkausneste pääsee suoraan hionta-alueelle, mikä jäähdyttää tehokkaasti ja estää palovammoja työkappaleen pinnalla.

3. Vähennä karkaisujännitys lämpökäsittelyn jälkeen alimmalle rajalle, koska karkaisujännitys ja verkon hiiltymisrakenne hiontavoiman vaikutuksesta aiheuttaa faasimuutoksen, joka on erittäin helppo aiheuttaa halkeamia työkappaleeseen. Korkean tarkkuuden muottien osalta hionnan jäännösjännityksen poistamiseksi on hionnan jälkeen suoritettava alhaisen lämpötilan vanhentamiskäsittely sitkeyden parantamiseksi.

4. Hiontajännityksen poistamiseksi muotti voidaan myös upottaa suolahauteeseen 260–315 °C:ssa 1,5 minuutiksi ja jäähdyttää sitten 30 °C:n öljyyn, jotta kovuutta voidaan pienentää 1 HRC:llä ja jäännösjännityksellä. voidaan vähentää 40-65%.

5. Tarkkuusmuottien, joiden mittatoleranssi on 0,01 mm, tarkkuushiontaa varten kiinnitä huomiota ympäristön lämpötilan vaikutukseen ja vaativat jatkuvan lämpötilan hiontaa. Laskelmasta nähdään, että 300 mm pitkien teräsosien lämpötilaeron ollessa 3 °C materiaalin muutos on noin 10,8 μm, (10,8=1,2×3×3 ja muodonmuutos 100 mm:ä kohti on 1,2 μm/ °C), ja jokaisessa viimeistelyprosessissa on otettava täysin huomioon tämän tekijän vaikutus.

6. Elektrolyyttistä hiontaa käytetään muotinvalmistuksen tarkkuuden ja pinnan laadun parantamiseen. Elektrolyyttisessä hionnassa hiomalaikka raapii pois oksidikalvon: metallin hiomisen sijaan hiontavoima on pieni, myös hiontalämpö on pieni, eikä hiontajäljet, halkeamat, palovammat ja muut ilmiöt tapahdu, ja yleinen pinnan karheus voi olla parempi kuin Ra0,16 μm; lisäksi hiomalaikan kuluminen on pientä, kuten sementoitua kovametallia hiottaessa, piikarbidin hiomalaikan kulumismäärä on noin 400% ~ 600% jauhetun karbidin painosta, kun hiotaan elektrolyysillä, kulumismäärä hiomalaikan osuus on vain 50 % ~ 100 % sementoidun kovametallin jauhatusmäärästä.

7. Valitse jauhatusmäärä järkevästi ja käytä hienojauhatusmenetelmää pienellä säteittäissyötöllä tai jopa hienohionnalla. Jos säteittäistä syöttöä ja hiomalaikan nopeutta pienennetään asianmukaisesti ja aksiaalista syöttöä lisätään, hiomalaikan ja työkappaleen välinen kosketuspinta vähenee ja lämmönpoistoolosuhteet paranevat, jotta pintalämpötilan nousua voidaan hallita tehokkaasti. .