Analyysi kolhujen ja valkaisujen syistä Guangzhou Ideal -muovimuotin käsittelyssä

- 2023-06-05-

Analyysi kolhujen ja valkaisujen syistä Guangzhou Ideal -muovimuotin käsittelyssä


Onko sinulla ymmärrystä ruiskumuottien käsittelystä, ja monilla ihmisillä ei periaatteessa ole ymmärrystä. Itse asiassa viime vuosina Kiinan ruiskumuottien jalostusteollisuuden kehitys on ollut suhteellisen hyvää, ja myös ruiskumuottien jalostustuotteiden kehittämisen tila on suhteellisen suuri, mikä on muuttanut käsittelymenetelmää ja tuonut suurta mukavuutta tuotantoon. Siksi ihmiset eivät ehkä altistu sille, mutta silti on tarpeen ymmärtää osa sen tiedosta, ainakin jotta se ei näytä saarilta. Seuraavaksi otan sinut ymmärtämään asianmukaista tietämystä Guangzhou Ideal -muovisen ruiskumuotin käsittelystä kysymysten ja vastausten muodossa.

1. Mitä tekijöitä tulee ottaa huomioon valittaessa Guangzhou Ideal -muovisen ruiskumuotin jakopintaa? Jakopinta valitaan pääasiassa veto- ja hylsyvedon mukavuus huomioon ottaen.

2. Mitkä ovat Guangzhou Ideal -muovisen ruiskumuotin peruskomponentit? Guangzhou Ideal -muovisen ruiskumuotin peruskomponentit ovat: muotin pohja, muottipesä, muotin ydin, painelevy, paikannusohjainpilari ja vesijäähdytysjärjestelmän komponentit.

3. Mitä materiaaleja käytetään yleisesti Guangzhou Adil -muovisen ruiskumuottirungossa? Muotin pohjan yleisesti käytetyt materiaalit ovat: S55, S45, S50 jne

4. Minkä lämpökäsittelyprosessin Guangzhou Ideal -muovisen ruiskumuotin yleensä on käytävä läpi? Ruiskumuottien käsittelyssä on yleensä käytävä läpi lämpökäsittelyprosessit, kuten karkaisu, karkaisu ja nitraus ja niin edelleen.

5. Mikä on irrotusaine? Mitkä ovat yleisimmin käytetyt irrotusaineet? Mikä on rooli? Irrotusaine on muotin pintaan pinnoitettu öljyaine, jonka ansiosta työkappale on helppo vedota pois liimauksen jälkeen. Yleisesti käytetyt muotinirrotusaineet ovat kuivia, neutraaleja, öljyisiä, mitä korkeampi öljy, sitä suurempi vaikutus työkappaleen pintavaikutukseen.

Muovisten muottien käyttöolosuhteet ja vikatilat liittyvät suurelta osin muottien käsittelyyn käytettävien muovisten ruiskupuristusosien perusvaatimuksiin. Ensinnäkin muovisten ruiskuvaluosien ulkonäkövaatimukset ovat korkeat ja ruiskuvalutuotteiden vaatimukset korkeammat, joten muotin käsittelypinnan pinnan karheusarvo on hyvin pieni, yleensä R3 0, 2-0. 0255 m tai vähemmän, pieni kuluminen tai korroosio tekee siitä tehottoman. Siksi on välttämätöntä kiillottaa alusta, jotta voit jatkaa käyttöä. Toiseksi, muotilla käsiteltyjen muovattujen osien mittatarkkuutta ja keskinäistä yhteensopivuutta vaaditaan, jotta varmistetaan, että saumat ovat tiukasti kiinni, ja estetään kosteuden tai muovisten ruiskupuristettujen osien ulkonäkö, joissa on saumajälkiä. Sillä jos jälkiä on, se voi vaikuttaa myös myöhempään normaaliin käyttöön. Muovimuottien käsittelylaitokset kiinnittävät myös erityistä huomiota näihin seikkoihin tällaisia ​​tuotteita valmistaessaan.

Kun muovimuotissa on kolhuja, se johtuu pääasiassa seuraavista kolmesta syystä:

Ensinnäkin muotin jäähdytys on riittämätön, ja jäähdytysajan puute aiheuttaa vakavia muodonmuutoksia;

Toiseksi, myös homeen konnotaatiopaineen puute aiheuttaa tämän tilanteen;

Kolmanneksi tuotteen jokaisen osan paksuus ei ole sama, tällaisessa tilanteessa tavallinen käsittelymenetelmä on alentaa tynnyrin lämpötilaa ja muotin lämpötilaa, jäähdyttää väkisin lommopaikkaa, korvata kolhu paikallisesti ja hallita suunnitellun tuotteen paksuuden eroa.

Kun muovituotteet valkaistaan, syyt ovat pääasiassa seuraavat:

Ensinnäkin liiallinen asennuspaine;

Toiseksi muotin irtoaminen on huono. Tässä tapauksessa kokonaiskäsittelymenetelmänä on kiinnittää huomiota siihen, että muotin kaltevuus kohtaa muovimuotia suunniteltaessa ja muotin valmistuksessa on varmistettava, että muotin onkalo pysyy kirkkaana ja todellinen aikakäsittelyn pitäisi välittömästi vähentää ruiskutuspainetta.