Läpinäkyvien muovituotteiden ruiskuvaluprosessi on tiukka

- 2023-06-09-

Läpinäkyvien muovituotteiden ruiskuvaluprosessi on tiukka

Läpinäkyvien muovien korkean valonläpäisevyyden vuoksi muovituotteiden jalostusvalmistajien on vaadittava muovituotteille tiukkoja pinnanlaatuvaatimuksia, eikä niissä saa olla merkintöjä, huokosia ja valkaisua. Sumu halo, mustat täplät, värimuutokset, huono kiilto ja muut viat, joten koko ruiskuvaluprosessissa raaka-aineissa, laitteissa. Muottien ja jopa tuotteiden suunnittelussa on kiinnitettävä suurta huomiota ja asetettava tiukkoja ja jopa erityisiä vaatimuksia. Toiseksi, koska läpinäkyvillä muoveilla on enimmäkseen korkea sulamispiste ja huono juoksevuus, tuotteen pinnan laadun varmistamiseksi on usein tarpeen tehdä hienosäätöjä prosessiparametreihin, kuten korkea lämpötila, ruiskutuspaine, ruiskutusnopeus jne. , jotta muoviruiskutus ei voi vain täyttää muottia, vaan se ei myöskään tuota sisäistä jännitystä eikä aiheuta tuotteen muodonmuutoksia ja halkeilua. Siksi raaka-aineiden valmistuksesta, laitteisto- ja muottivaatimuksista, ruiskuvaluprosesseista ja tuotteiden raaka-aineiden käsittelystä on suoritettava tiukat toimenpiteet.

Ensinnäkin materiaalin valmistelu ja kuivaus voivat vaikuttaa tuotteen läpinäkyvyyteen, koska se sisältää epäpuhtauksia muovissa, joten sitä varastoidaan ja kuljetetaan. Ruokinnan aikana tulee kiinnittää huomiota tiivistykseen, jotta raaka-aineet ovat puhtaita. Erityisesti raaka-aineet sisältävät kosteutta, joka saa raaka-aineet huonontumaan kuumentamisen jälkeen, joten muista kuivata ja ruiskupuristettaessa tulee käyttää ruokinnassa kuivaussuppiloa. On myös huomattava, että kuivausprosessin aikana tuloilma tulee suodattaa ja poistaa kosteutta, jotta raaka-aineet eivät saastu. Sen kuivausprosessi, kuten läpinäkyvien muovien kuivausprosessi: materiaaliprosessi, kuivauslämpötila (°C), kuivumisaika (h), materiaalikerroksen paksuus (mm), huomautukset: pmma70~802~430~40pc120~130>6 <30 kuumailmakiertokuivaus PET140~1803~4, jatkuva kuivaussyöttölaite on suositeltava.

Toiseksi piipun, ruuvin ja sen lisävarusteiden puhdistus raaka-ainesaasteiden estämiseksi ja ruuviin ja lisävarusteisiin on tallennettu vanhoja materiaaleja tai epäpuhtauksia, erityisesti hartsin huono lämpöstabiilisuus, joten ennen käyttöä, sammutuksen jälkeen käytetään ruuvin puhdistusainetta puhdistaa jokainen kappale, jotta se ei saa tarttua epäpuhtauksiin, kun ruuvinpuhdistusainetta ei ole, voidaan käyttää PE, PS ja muita hartseja ruuvin puhdistamiseen. Tilapäisesti pysäytettynä, jotta raaka-aineet eivät pysyisi korkeassa lämpötilassa pitkään ja aiheuttaisi liukenemista, kuivaimen ja tynnyrin lämpötilaa tulisi laskea, kuten PC, PMMA ja muut tynnyrilämpötilat alle 160 °C. . (PC:n suppilon lämpötila tulee laskea alle 100°C)

Kolmanneksi muotin suunnittelussa tulee kiinnittää huomiota ongelmaan (mukaan lukien tuotesuunnittelu), jotta estetään huono takaisinvirtaus tai epätasainen jäähdytys, joka johtuu huonosta muovin valusta, pintavioista ja huonontumisesta, yleensä muotin suunnittelussa, kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin. pisteitä. a = Seinän paksuuden tulee olla mahdollisimman tasainen ja purkukaltevuuden tulee olla riittävän suuri; b = Siirtymäosan tulee olla asteittainen. Tyylikkäät siirtymät estävät teräviä kulmia. Terävän reunan sukupolvi, etenkään PC-tuotteissa ei saa olla lovia; c = portti. Jakokanavan tulee olla mahdollisimman leveä ja lyhyt, ja portin asento on asetettava kutistumiskondensaatioprosessin mukaan ja tarvittaessa on lisättävä kylmää materiaalia oleva kaivo; d = muotin pinnan tulee olla sileä, karheus alhainen (alle 0,8); e = pakoaukko. Säiliön tulee olla riittävä purkamaan ilma ja kaasu sulatuksesta ajoissa; f = PET:tä lukuun ottamatta seinämän paksuus ei saa olla liian ohut, yleensä vähintään lmm.