Tarkkojen ruiskuvalumuottien onteloiden osien käsittelytekniikka

- 2023-06-09-

Tarkkojen ruiskuvalumuottien onteloiden osien käsittelytekniikka


1) Muoveilla on etuna kevyt paino, suuri ominaislujuus, hyvä eristys, korkea muovauksen tuottavuus ja alhainen hinta. Muoveista on tullut hyvä metallien korvike, ja metallimateriaalien pehmeneminen on suuntauksena.

2) Kevyen ja alhaisen energiankulutuksen kehitysvaatimuksista johtuen autonosien materiaalikoostumuksessa on tapahtunut ilmeisiä muutoksia teräksen korvaamisessa muovilla. Automuovien kotimaassa ja ulkomailla soveltamisen näkökulmasta automuovien määrästä on tullut tärkeä symboli autotuotannon teknisen tason mittaamisessa.

3) Ruiskupuristus

Koska se voi muodostaa useita tuotteita, joilla on monimutkainen rakenne, tarkka koko ja metalliosat kerralla ja muovausjakso on lyhyt, se voi olla muotti, jossa on useita onteloita, ja vanhat kustannukset ovat alhaiset massatuotannossa, ja se on helppo toteuttaa automaattinen tuotanto, jolla on tärkeä asema muovinjalostusteollisuudessa.

Ruiskumuottikäsittelyssä onteloosan kovuuden edellytetään yleensä olevan yksi arvo ja toisinaan suurempikin. Käsittelymenetelmät, joita voidaan käyttää lämpökäsittelyn jälkeen, rajoittuvat erikoiskäsittelyyn, kuten hiontaan, sähkökäsittelyyn ja kemialliseen korroosioon, mutta myös CNC-jyrsintä- ja työstökeskuksia voidaan käsitellä, mutta työkalun hinta on kallis, joten painopiste on prosessissa on se, kuinka jakaa, mikä käsittely sijoitetaan ennen lämpökäsittelyä ja mikä lämpökäsittelyn jälkeen, jotta vanhat kustannukset voidaan minimoida, tehokkuus ja kääreen laatu paranevat.

Itse muoviosien monimuotoisuuden vuoksi ontelo-osien rakenne on myös hyvin erilainen. Poiketen mallista, pelkkä onteloosan prosessin kuvaaminen ei ole mielekästä, vaan mielestämme materiaalivalinnassa tulisi valita pieni määrä korkealaatuista seosterästä, jolla on vähemmän lämpökäsittelyn muodonmuutoksia, jotta pienempiä osia varten se voidaan käsitellä paikallaan kerran ennen lämpökäsittelyä, ja valmis osa yksinkertaisesti kiillotetaan tyhjiölämpökäsittelyn jälkeen. Toiseksi yleiset osat, kuten ruuvinreiät, vesikulkureiät, työntimen esireiät jne., on käsiteltävä ennen kuumahävitystä, ja ontelon ja sydämen pinta jättää viimeistelyvaran. Kolmanneksi, kuten muottiprosessissa, suorita hyvä vertailumuunnos ennen lämpökäsittelyä ja sen jälkeen. Onteloosien prosessireitti voidaan määritellä karkeaksi, puolihienosorvaukseksi tai jyrsimiseksi, lämpökäsittelyksi, hienohionnaksi, sähköiseksi työstöksi tai pintakäsittelyksi, kiillotukseksi jne.

Ruiskumuotin käsittelyn laadun parantamiseksi suunnittelutason parantamisen lisäksi on ratkaisevan tärkeää ymmärtää tämän linkin prosessijärjestely Hyvä prosessijärjestely on ruiskumuotin käsittelyn lähtökohta, jotta ruiskumuotin laatua voidaan parantaa. käsittelyssä, meidän on ensin parannettava prosessin tasoa.