Mitä ominaisuuksia vaaditaan ruiskuvalumuottien ja teräsraaka-aineiden valinnassa

- 2023-06-09-

Mitä ominaisuuksia vaaditaan ruiskuvalumuottien ja teräsraaka-aineiden valinnassa


Ruiskumuotin käsittelyssä raaka-aineiden valinnalla on tärkeä rooli ruiskumuotin yleisessä käyttöiässä ja valmistettujen muovituotteiden laadussa, joten mitä suorituskykyvaatimuksia on täytettävä valittaessa Jiangyin-ruiskumuottia prosessoida teräksen raaka-aineita?

1. Hyvä pinnan kovuus ja kulutuskestävyys

Ruiskumuotin kovuus on yleensä alle 50-60 HRC, lämpökäsitellyn muotin pintakovuus on korkea, muotti työssä ruiskupuristuksen täytön ja virtauksen vuoksi kestämään suurempaa puristusjännitystä ja kitkaa, muotti vaaditaan muodon tarkkuuden ja mittatarkkuuden vakauden säilyttämiseksi, muotin käyttöiän pidentämiseksi, muotin kulutuskestävyys riippuu teräksen kemiallisesta koostumuksesta ja lämpökäsittelyn kovuudesta, mikä vahvistaa muotin kovuutta voi vahvistaa sen kulutuskestävyyttä.

2. Hyvä työstettävyys

Useimmat ruiskumuotit on EMD-käsittelyn lisäksi myös leikattava ja asentaja korjattava leikkaustyökalujen käyttöiän pidentämiseksi, leikkaussuorituskyvyn parantamiseksi, ruiskumuotit pinnan karheuden vähentämiseksi, ruiskuvalumuottien teräksen kovuus sopivaksi.

3. Hyvä lämmönkestävyys

Ruiskumuotin osien muoto on usein monimutkaisempi, sitä on vaikea käsitellä sammutuksen jälkeen, joten se tulisi valita mahdollisimman paljon hyvällä lämmönkestävyydellä, kun muotin muovausprosessi lämpökäsittelyn jälkeen on pieni kerroin. lineaarinen laajeneminen, lämpökäsittelyn muodonmuutos on pieni, koon muutosnopeuden aiheuttama lämpötilaero on pieni, metallografinen rakenne ja muotin koko ovat vakaat, niitä voidaan pienentää tai niitä ei käsitellä.

4. Hyvä kiillotuskyky

Ruiskuvalumallin ontelon pinnan karheusarvon on oltava pienempi kuin taso Ra0,1 ~ 0,25, optisen pinnan on oltava Ra<0,01 nm, onkalo on kiillotettava, vähennettävä pinnan karheusarvoa, teräs tähän tarkoitukseen valittu vaatii vähemmän materiaalia sekalaista ruiskupuristustyöstön laatua, hienoa ja yhtenäistä rakennetta, eikä kiillotuksen aikana saa olla naarmuja tai appelsiininkuorivirheitä.

Koska ihmisillä on yhä korkeammat vaatimukset muovituotteille, tuotteiden ulkonäölle, suorituskyvylle, kustannuksille ja muille näkökohdille asetetaan monia vaatimuksia. Siksi ruiskuvalumuottien on myös jatkuvasti mukauduttava uusien teknologioiden kehitykseen ja tehtävä vastaavat parannukset alkuperäiseen pohjalta.