Mitä suorituskykyvaatimuksia on täytettävä valittaessa terästä ruiskuvalumuottien käsittelyyn?

- 2023-06-12-

Mitä suorituskykyvaatimuksia on täytettävä valittaessa terästä ruiskuvalumuottien käsittelyyn?


Muovituotteiden ruiskupuristuskoneen ruiskupuristuskoneen valmistuksen on yleensä toimittava korkeassa lämpötilassa, joka on 150 celsiusastetta kahteen sataan celsiusasteeseen, joten ruiskuvalumuottien valmistusprosessissa on kiinnitettävä suurta huomiota raaka-aineiden valintaan, jolla on tärkeä rooli ruiskumuotin yleisessä käyttöiässä ja valmistettujen muovituotteiden laadussa, joten Jiangyinin ruiskumuottien käsittely ruiskuvalumuottien teräsraaka-aineiden valinnassa on täytettävä, mitkä suorituskykyvaatimukset?

Ensinnäkin riittävä pinnan kovuus ja kulutuskestävyys

Ruiskumuotin käsittelyn kovuus on yleensä alle 50-60 HRC, ja lämpökäsitellyllä muotilla tulee olla riittävä pintakovuus varmistaakseen, että muotilla on riittävä jäykkyys. Muotin edellytyksenä on, että työssä ruiskupuristetun täytön ja virtauksen ansiosta säilytetään muototarkkuuden ja mittatarkkuuden vakaus ja varmistetaan muotin riittävä käyttöikä. Muotin kulutuskestävyys riippuu teräksen kemiallisesta koostumuksesta ja lämpökäsittelyn kovuudesta, joten muotin kovuuden lisääminen parantaa sen kulutuskestävyyttä.

Toiseksi erinomainen työstettävyys

Useimmat ruiskuvalumuotit tarvitsevat EMD-käsittelyn lisäksi myös tietyn leikkauskäsittelyn ja asentajan korjauksen. Leikkaustyökalujen käyttöiän pidentämiseksi, leikkaussuorituskyvyn parantamiseksi ja pinnan karheuden vähentämiseksi ruiskuvalumuottien teräksen kovuuden on oltava sopiva.

Kolmanneksi 50 hiiliteräslaadulla on tietty lujuus ja kulutuskestävyys, ja niitä käytetään enimmäkseen muotin perusmateriaaleihin sammutuksen ja karkaisun jälkeen. Korkeahiilisellä työkaluteräksellä ja niukkaseosteisella työkaluteräksellä on korkea lujuus ja kulutuskestävyys lämpökäsittelyn jälkeen, ja niitä käytetään enimmäkseen osien muodostamiseen. Hiilipitoiset työkaluteräkset soveltuvat kuitenkin vain pienikokoisten ja muodoltaan yksinkertaisten muovattujen osien valmistukseen suurten lämpökäsittelyn muodonmuutosten vuoksi.

4. Hyvä lämmönkestävyys

Ruiskumuotilla käsiteltyjen osien muoto on usein monimutkaisempi, vaikea käsitellä sammutuksen jälkeen, joten se tulisi valita mahdollisimman paljon hyvällä lämpöstabiiliudella, kun kaksivärinen muottipuristus käsitellään lämpökäsittelyn jälkeen pienen kertoimen vuoksi. Lineaarisen laajenemisen, lämpökäsittelyn muodonmuutos on pieni, lämpötilaeron aiheuttama koon muutosnopeus on pieni, metallografinen rakenne ja muotin koon vakaus, voidaan vähentää tai sitä ei enää käsitellä, voi varmistaa muotin mittatarkkuuden ja pinnan karheusvaatimukset.

5. Hyvä kiillotuskyky

Laadukkaat kaksiväriset ruiskuvalutuotteet vaativat pieniä karheusarvoja ontelon pinnalla. Esimerkiksi ruiskupuristusmallin ontelon pinnan karheusarvon on oltava pienempi kuin taso Ra0,1-0,25 ja optisen pinnan on oltava Ra<0,01 nm ja onkalo on kiillotettava, jotta se pienentää pinnan karheuden arvo. Tähän tarkoitukseen valittu teräs vaatii vähemmän materiaalin epäpuhtauksia, hienon ja tasaisen rakenteen, ei kuitujen suuntaamista, eikä kiillotuksen aikana esiinny naarmuja tai appelsiininkuoren kaltaisia ​​vikoja.