Mitä tehdä, jos haju on voimakas muoviosia käsiteltäessä

- 2023-06-12-

Mitä tehdä, jos haju on voimakas muoviosia käsiteltäessä

1. Käytä puhtaampaa hartsia
Muovituotteiden jalostusvalmistajat monissa muoviosissa kiinnittävät huomiota polyvinyylikloridiin, styreeniin, polyetyyliasetaattiin ja akrylaattiin ja muihin muoveihin, jäljelle jäävä pieni määrä monomeeria tuottaa epämiellyttävän hajun, monomeerijäännöshartsin käyttö voi poistaa nämä hajut.
2. Vaihda lisäaine
Tertiäärisellä amiinilla, polyuretaanivaahdon valmistuksessa käytetyllä katalyytillä, on usein heikko haju ja se huuruttaa auton ikkunat. Ratkaisu on löytää vaihtoehtoja näille amiineille: polyhydroksiyhdisteitä käytettäessä jäännöshydroksiyhdisteet eivät ole vain polyuretaanin molekyyliketjun komponentteja, joten ne ovat katalyyttisesti aktiivisia, ja jotkut polyhydroksiyhdisteet voivat korvata puolet tertiaarisesta amiinikatalyytistä, jolloin saadun tuotteen tuottama haju on vähemmän tarpeeton.
3. Lisää adsorbentti
Jos pieni määrä zeoliittia (aluminosilikaattiadsorbenttia) täytetään polymeerillä, sillä voi olla merkitystä materiaalin hajun poistamisessa. Zeoliitissa on suuri määrä kiteisiä kiekkoja, jotka pystyvät vangitsemaan pienet hajukaasut, molekyyliadsorbentteja on käytetty menestyksekkäästi polyolefiinin ekstruusioputkissa, ruisku- ja suulakepuristuspuhallusmuovaussäiliöissä, sulkupakkausmateriaaleissa, suulakepuristetuissa ulkopakkausmateriaaleissa ja tiivistyspolymeereissä.
Muovituotteiden syttyvyyden tason jako: palamistason mukaan: syttyvät muovit: tämän tyyppinen muovi sammuu rajusti avoimen liekin jälkeen, eikä sitä ole helppo sammuttaa. Kuten nitroselluloosamuovit, jotka on listattu riskituotteille. Palavat muovit: Tällaiset muovit sammutetaan avotulella, eikä niillä ole itsestään sammuvia ominaisuuksia, mutta sammutusnopeus on nopeampi. Kuten polyeteeni, polypropeeni jne. Paloa hidastavat muovit: Tämäntyyppiset muovit voidaan sammuttaa voimakkaalla avotulella ja sammuttaa pian tulesta poistumisen jälkeen.

Kuten fenoliset muovit, asetaattimuovit, polyvinyylikloridimuovit jne. Lasittumislämpötila: viittaa amorfisten polymeerien (mukaan lukien amorfiset osat kiteisissä polymeereissä) siirtymälämpötilaan lasista erittäin elastiseen tai ehkä edelliseen. Se on amorfisen polymeerin makromolekyylisegmentin vapaan liikkeen korkea lämpötila ja se on myös tuotteen tehtävälämpötilan alaraja.
Räätälöityjen muovituotteiden muottivalmistajien suorittama sulamislämpötilan analyysi: Mitä tulee kiteisiin polymeereihin, se viittaa lämpötilaan, jossa makromolekyyliketjurakenteen kolmiulotteinen lyhyen kantaman järjestystila muuttuu epäjärjestyneeseen viskoosiseen virtaustilaan, joka tunnetaan myös sulamispisteenä. . ABS-muovin hinta on kiteisen polymeerin muovauksen käsittelylämpötilan yläraja. Aktiivinen lämpötila: viittaa lämpötilaan, jossa amorfinen polymeeri siirtyy erittäin elastisesta tilasta viskoosiseen virtaustilaan. Se on amorfisten muovien käsittelylämpötilan yläraja. Inaktiivinen lämpötila: Matala lämpötila, jossa aktiivisuus ei ala tietyssä paineessa. On osallistuttava tietty määrä muovia kapillaarireometrin suukappaleen yläpäähän tynnyrissä, lämmittämällä tiettyyn lämpötilaan, vakiolämpötilaan 10 minuuttia, käyttämällä 50 MPA:n vakiopainetta, jos materiaali ei virtaa ulos suumuotista, paineen purkamisen jälkeen materiaalin lämpötila laskee 10 astetta, ja sitten 10 minuutin kuluttua kohdistetaan erikokoista vakiopainetta ja niin edelleen, kunnes sula valuu ulos suukappaleesta ja lämpötila laskee 10 astetta. astetta on materiaalin inaktiivinen lämpötila. Hajoamislämpötila: viittaa viskoosin polymeerin hajoamislämpötilaan, kun lämpötilaa alennetaan edelleen, molekyyliketjun hajoaminen voimistuu, ja lämpötila, kun polymeerin molekyyliketju on selvästi hajoanut, on hajoamislämpötila.
Ymmärrä tuotteen toiminta ja erottele, voiko se olla myrkyllistä: tällä kertaa se riippuu siitä, mistä materiaalista muovi on valmistettu ja lisätäänkö siihen pehmittimiä, fluktuaatioita tms. Tavallisilla markkinoilla myytävät muoviset ruokapussit, tuttipullot, ämpärit, kattilat jne., enimmäkseen polyetyleenimuovia, sileä kosketus käsin, ulkonäkö on kuin vahakerros, helppo sammuttaa, liekki keltainen ja vaha tippuva, ​​parafiini haju, tämä muovi on myrkytöntä. Teollisuuspakkaukset muovipussit tai -säiliöt, jotka on enimmäkseen valmistettu polyvinyylikloridista, osallistuvat lyijypitoisten suolan vaihteluiden ulkopuolelle. Kun tätä muovia kosketetaan käsin, se on tahmeaa, ei ole helppo sammuttaa, se sammuu, kun se erotetaan tulesta, liekki on vihreä ja määrä on raskaampaa, tämä muovi on myrkyllistä.