Mihin ongelmiin tulee kiinnittää huomiota ruiskumuottien käsittelyssä laippamuotteja suunniteltaessa?

- 2023-06-19-

Mihin ongelmiin tulee kiinnittää huomiota ruiskumuottien käsittelyssä laippamuotteja suunniteltaessa?

(1) Ruiskumuotin käsittely on luettava ennen muottien muotoilua

(1) Ruiskumuottien käsittely laipan muotoilussa muottisuunnittelun kansiosien tuotepiirustuksessa. Päällekkäiset tuotepiirustukset (2D- ja 3D-piirustukset) ovat kaiken prosessituotannon perusta. Ennen laipan muotoilumuotin suunnittelua on tarpeen lukea huolellisesti kansiosan tuotepiirustus, ymmärtää täysin tuotesuunnitteluideat, tuotteen toiminnot ja tekniset laatuvaatimukset sekä ennakoida tai kuvitella mitkä tekijät vaikuttavat haitallisesti tuotteen laatuun. laipan muotoilun aikana.

(2) Kansiosat tuotteet DL. Kuva Yhdessä päällysteen tuotepiirustuksen kanssa tutki huolellisesti päällysteen DL (2D ja 3D) -kaavio, selvennä laippa- (muotoilu) osa, laippaussuunta sekä laipan muotoiluprosessin suhde etu- ja takaisin prosesseja. Mahdollisten ongelmien ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää laipan muotoilussa.

(2) Laipan muotoilun laatuongelmien analyysi

Tutustu huolellisesti kansiosien leimausprosessin asiakirjoihin, yhdistä prosessinäytteet (jos sellaisia ​​on), analysoi ja vertaa laippauksen (muotoilun) aikana mahdollisesti ilmeneviä laatuongelmia laippauslinjan tilamuoto-ominaisuuksien mukaan ja muotoile vastatoimet termein. muotin rakenteesta, laippausmenetelmästä ja muotoilusisällöstä sekä laippasisäkkeen päätypinnan ääriviivamuodosta.

(3) Ruiskumuottien käsittely laipan muotoilussa muotin suunnittelutietojen valmistelussa

Valmistele laipan muotoilumuotin suunnitteluun vaadittavat vertailumateriaalit, kuten aikaisemmat samanlaiset laipan muotoilumuotin piirustuksen osat, muotin kansallinen standardi, teollisuusstandardi ja yritysstandardi, vakioosat ja yleiset osanäytteet, on myös oltava toleranssi leimausosat, tuotteessa käytetyn levyn suorituskykyparametrit ja asiakkaiden vaatimukset.

Ruiskumuottien käsittelyssä muottiterät ovat laajalti käytössä, ei vain etumuotissa, takamuotti näkyy insertin sovelluksessa, mutta myös liukusäätimessä ja kalteva yläosa voidaan myös kiinnittää inserttiin. Joten mikä rooli inserteillä on ruiskuvalumuottien käsittelyssä?

1. Kätevä ruiskumuottien käsittelyyn ja huoltoon

Ruiskumuottien valmistusprosessi on varsin monimutkainen, ja käsittelyprosessissa törmää usein joihinkin monimutkaisen rakenteen ja erityismuodon omaaviin osiin, joita on vaikea käsitellä ja joita ei ole helppo korjata. Näissä monimutkaisissa rakenteissa muotin sisäosien irrotusmenetelmää voidaan käyttää vähentämään muotin käsittelyn ja huollon vaikeuksia.

2. Se edistää tuotteen muovausta ja purkamista

Jos tuotteessa on syviä ripoja tai muita rakenteita, joita ei ole helppo muodostaa, nämä rakenteet aiheuttavat helposti vikoja, kuten täyttötyytymättömyyttä, palamista jne. Sisäosan irrottaminen voi ratkaista tämän ongelman tehokkaasti, ja muottisisäkkeen ympärillä oleva rako ei vain helpota poistoa valun aikana, vaan myös estää alipainetartuntailmiön, jota voi esiintyä, kun tuotetta puretaan muotista.

3. Lisää ruiskumuotin lujuutta

Kun muovattujen osien, kuten muotin ytimien tai liukukappaleiden päällä on pieni asennusalue, ruiskumuotin lujuuden lisäämiseksi ja ruiskumuotin käyttöiän pidentämiseksi, sisääntyönnetty osa voidaan purkaa sisäkkeiksi lisäämään ruiskutusmuotin lujuutta. ruiskumuotti.

4. Säästä materiaaleja ja vähennä kustannuksia

Kun muotin ydin tai liukusäädin ja muut valetut osat, komponentin muoto on paljon korkeampi kuin muut pinnat tai se ei edistä käsittelyä, muotin sisäosa voidaan poistaa materiaalien säästämiseksi ja käsittelykustannusten vähentämiseksi, muuten koko kasvaa materiaaleja valmistettaessa käsittely on myös aikaa vievää ja kustannukset aiheuttavat kustannushävikkiä.

5. Lyhennä ruiskumuotin valmistussykliä

Kun onkalossa on syvä luun asento, joka on käsiteltävä, se on kätevä käsitellä ja se voidaan purkaa sisäkkeiksi käsittelyä varten, mikä voi lyhentää ruiskumuottien käsittelyaikaa.