Perus ruiskuvaluprosessi

- 2023-07-17-

Perus ruiskuvaluprosessi


Analysoitaessa osien suunnittelua, muottien valmistusta ja muovattujen muovituotteiden tehokasta tuotantoa tulee ruiskuvaluprosessin vaiheet harkita huolellisesti. Tähän ei liity monia tekijöitä ja kokoonpanoja, mutta perusprosessi on sama. Aloitetaan perusasioista.

Vaihe 1: Muotti on suljettu

Kun muotti suljetaan, ruiskupuristussyklin ajastin käynnistyy.

Huomautus: Joissakin tapauksissa, kuten robottienkin kohdalla, sykli kulkee "osittain osalta", mikä tarkoittaa, että sykli alkaa ja päättyy, kun robotti vastaanottaa uuden osan tai uusi osa koskettaa hihnakuljetinta.

Vaihe 2: Injektio

Ruiskuta kuumennettu muovi muottiin. Kun sula tulee muottiin, poistoilma poistuu ruiskutapin tuuletusreiästä ja jakolinjaa pitkin. Kiskojen, porttien ja pakoporttien suunnittelu on tärkeää, jotta muotti täyttyy oikein.

Vaihe 3: Jäähdytä

Kun muotti on täynnä, osa jäähdytetään tarkalleen materiaalin kovettumisaikaan. Jäähdytysaika riippuu käytetyn hartsin tyypistä ja osan paksuudesta. Jokainen muotti on suunniteltu sisäisellä jäähdytys- tai lämmityslinjalla, jossa vesi kiertää muotin läpi tasaisen lämpötilan ylläpitämiseksi.

Vaihe 4: Plastiloi hartsi

Kun osa jäähtyy, piippuruuvit vetäytyvät sisään ja uusi muovihartsi vedetään ulos syöttösuppilosta. Lämmitysnauhat ylläpitävät vaaditun tynnyrin lämpötilan käytetylle hartsityypille.

Vaihe 5: Ponnahtaa esiin

Muotti avautuu ja ejektoritango siirtää ejektoritankoa eteenpäin.

Osa putoaa ja jää loukkuun muotin alla olevaan siiloon.

Vaihe 6: Poista jako ja pakkaus

Vaikka ruiskupuristuskoneen sykli päättyy vaiheeseen 5, prosessi jatkuu. Koneen käyttäjä tai robotti erottaa ajoittain käyttökelpoiset osat jäljellä olevista juoksuista. * Juokseja on kanava, jonka kautta muovi täyttää muotin ontelon. Monissa tapauksissa juoksijat jauhetaan ja kierrätetään kustannusten ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Saatavilla olevat osat punnitaan, lasketaan ja pakataan kokoamista tai lähetystä varten.

Viimeiset muistiinpanot

Perusruiskuvaluprosessi on täällä. Työskentelemme asiakkaidemme kanssa joka päivä auttaaksemme heitä ymmärtämään laadukkaiden tuotteiden tuotannon perusprosessin. Pidät sinut, asiakkaasi, ajan tasalla ja ymmärrät ruiskuvaluprosessin perusteet, mikä auttaa sinua kommunikoimaan muovaajien kanssa. Se auttaa myös sinua ymmärtämään ja ratkaisemaan mahdolliset ongelmat, joita hänellä saattaa olla tuotteen muovauksen aikana.

Ruiskuvalulla on etuja muihin prosesseihin verrattuna, koska se tuottaa tuotteita tarkasti ja suurilla nopeuksilla. Tähän mennessä mikään muu prosessi ei ole kyennyt täyttämään tämän prosessin laatua ja yhdenmukaisuutta muoveja muovattaessa. Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä