Mitkä ovat ruiskumuottien käsittelyn rakenneosat?

- 2023-07-27-

Mitkä ovat ruiskumuottien käsittelyn rakenneosat?

Ruiskumuotin käsittely koostuu kahdesta osasta, liikkuvasta muotista ja kiinteästä muotista, liikkuva muotti asennetaan ruiskuvalukoneen liikkuvaan malliin ja kiinteä muotti asennetaan ruiskuvalukoneen kiinteään malliin. Ruiskupuristuksen aikana liikkuva muotti ja kiinteä muotti suljetaan valujärjestelmän ja ontelon muodostamiseksi, ja liikkuva muotti ja kiinteä muotti erotetaan, kun muotti avataan muovituotteiden poistamiseksi.

Ruiskumuotit jaetaan lämpökovettuviin muovimuotteihin ja kestomuoviin muovausominaisuuksien mukaan; Muovausprosessin mukaan se jaetaan muovinsiirtomuottiin, puhallusmuottiin, valumuottiin, lämpömuovausmuottiin, kuumapuristusmuottiin (puristusmuotti), ruiskumuottiin jne., joista kuumapuristusmuotti voidaan jakaa kolmeen osaan. tyypit: ylivuoto, puolivuoto ja ylivuoto ylivuotolla, ja ruiskumuotti voidaan jakaa kahteen tyyppiin: kylmäkanavamuotti ja kuumakanavamuotti kaatojärjestelmällä; Lastaus- ja purkutilan mukaan se voidaan jakaa kahteen tyyppiin: mobiili ja kiinteä.

Ruiskumuottien käsittely on työkalu muovituotteiden valmistukseen; Se on myös työkalu antaa muovituotteille täydellinen rakenne ja koko. Ruiskuvalu on käsittelymenetelmä, jota käytetään tiettyjen monimutkaisten osien massatuotannossa. Tarkemmin sanottuna se viittaa lämmitettyyn sulatettuun muoviin, joka ruiskutetaan muottipesään ruiskupuristuskoneella korkeassa paineessa, ja muovattu tuote saadaan jäähdytyksen ja jähmettymisen jälkeen.

Ruiskumuottien käsittely

Vaikka muotin rakenne voi vaihdella riippuen muovien lajikkeesta ja suorituskyvystä, muovituotteiden muodosta ja rakenteesta sekä ruiskutuskoneen tyypistä, perusrakenne on sama. Muotti koostuu pääasiassa kaatojärjestelmästä, lämpötilan säätöjärjestelmästä, muotoiluosista ja rakenneosista. Niistä valujärjestelmä ja valetut osat ovat muovin kanssa suoraan kosketuksissa olevia osia, jotka muuttuvat muovien ja tuotteiden mukana, mikä on monimutkainen ja suuri osa muovimuotista, joka vaatii korkeaa käsittelyä ja tarkkuutta.

Suojausjärjestelmällä tarkoitetaan virtauskanavan osaa ennen muovin tuloa onteloon suuttimesta, mukaan lukien pääkanava, kylmämateriaaliontelot, jakoputket ja portit. Valetuilla osilla tarkoitetaan erilaisia ​​osia, jotka muodostavat tuotteen muodon, mukaan lukien liikkuvat muotit, kiinteät muotit ja ontelot, hylsyt, muotoilutangot ja pakoaukot.

Ruiskumuotin käsittely koostuu kahdesta osasta, liikkuvasta muotista ja kiinteästä muotista, liikkuva muotti asennetaan ruiskuvalukoneen liikkuvaan malliin ja kiinteä muotti asennetaan ruiskuvalukoneen kiinteään malliin. Muottia liikutetaan ruiskupuristuksen aikana

1. Kun purat muottia, vältä kolhuja ja vettä ja liiku sujuvasti.

2. Suihkuta kuumaan muottiin ja sitten pieni määrä muotinirrotusainetta

3. Suorita muotin kattava tarkastus ja suorita ruosteenestokäsittely: pyyhi huolellisesti kosteus ja roskat ontelosta, ytimestä, poistomekanismista ja rivin asennosta jne., suihkuta muotin ruosteenestoaine ja levitä voita.

Muotin jatkuvassa työskentelyprosessissa muottien huoltoa tarvitaan osien kulumisen, voiteluaineen kulumisen, vesivuodon, muovimateriaalien murskausvamman ja muiden liikeprosessin aiheuttamien ongelmien vuoksi.

Päivittäinen muotin huolto sisältää yleensä seuraavat seikat:

1. Säännöllinen ruosteenpoisto (ulkonäkö, PL-pinta, muottipesä, ydin jne.)

2. Lisää voiteluainetta säännöllisesti (poistomekanismi, rivin asento jne.)

3. Vaihda kuluvat osat säännöllisesti (raidetangot, pultit jne.)

4. Muita huomioitavia asioita

Muotin alempi muotin huolto on testattava ammattimaisesti ja suojattava ammattimaisen huoltohenkilöstön toimesta sen jälkeen, kun muotti on poistettu ja muotin ontelo, ejektorin tappi jne. on suoritettu.