Johdatus PC-muovin ruiskuvalutekniikkaan

- 2023-07-27-

Johdatus PC-muovin ruiskuvalutekniikkaan


PC-muovien suorituskykykuvaus

PC-materiaalilla on korkea lujuus, hyvä läpinäkyvyys, alhainen muovauskutistuminen, hyvä prosessointikyky jne., analysoidaan PC-materiaalin ruiskuvaluprosessia ja ruuvin valintaa.

PC:n muoviprosessin ominaisuudet

PC:n prosessiominaisuudet ovat: sulamisviskositeetti on vähemmän herkkä leikkausnopeudelle ja herkkyys lämpötilalle on suuri, ei ole selvää sulamispistettä, sulan viskositeetti on korkea, hartsi on helppo hydrolysoida korkeassa lämpötilassa ja lopputuote on helppo murtaa.

PC-muovi ruiskuvaluprosessi

Näiden PC-muovien ominaisuuksien vuoksi meidän tulee kiinnittää erityistä huomiota erotettuun käsittelyyn: sulatteen aktiivisuuden lisääminen ei saavuteta lisäämällä ruiskutuspainetta vaan hyväksymällä kohonnut ruiskutuslämpötila. Muotin virtausreitin ja portin on oltava lyhyitä ja paksuja nesteen painehäviön vähentämiseksi, ja samalla ruiskutuspaine on korkea.

Hartsi on kuivattava runsaasti ennen muovaamista, jotta sen kosteuspitoisuus on alle 0,02 %, ja lisäksi hartsi tulee myös eristää käsittelyn aikana, jotta estetään kosteuden imeytyminen uudesta.

Ei vaadi vain järkevää tuotesuunnittelua, vaan myös muovausprosessi, kuten muotin lämpötilan parantaminen, valmiin tuotteen jälkikäsittely jne., voi vähentää tai poistaa sisäistä jännitystä. Säädä prosessiparametreja reaaliajassa tuotteiden eri olosuhteiden mukaan.

Kun PC-muoveja prosessoidaan ruiskuvalulla, käyttäjien on tunnettava itse muovien ominaisuudet voidakseen ruiskuttaa ruiskupuristettuihin osiin, joiden laatu on hyväksyttävä.