Kuinka ratkaista ruiskupuristettujen osien masennus?

- 2021-06-07-

Kuinka ratkaista masennusruiskupuristetut osat?

Joskus prosessoidut injektiotuotteet osoittavat kutistumista ja masennusta. Mikä hätänä? Mikä aiheuttaa nämä tilanteet?


1. Koneen puoli

Jos suuttimen reikä on liian suuri, sula virtaa takaisin ja kutistuu, ja vastus on liian pieni ja materiaalin määrä on riittämätön.
Jos kiinnitysvoima on riittämätön, myös salama kutistuu. Tarkista, onko kiinnitysjärjestelmässä ongelmia.
Jos plastisoinnin määrä on riittämätön, on käytettävä konetta, jossa on paljon plastisointia, tarkistamaan, ovatko ruuvi ja tynnyri kuluneet.
2. Muotti

Osien suunnittelun tulisi tehdä seinän paksuudesta tasainen ja varmistaa tasainen kutistuminen.
Muotin jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmän on varmistettava, että kunkin osan lämpötila on tasainen.
Portaalijärjestelmän on oltava esteetön ja vastus ei saa olla liian suuri. Esimerkiksi pääjuoksijan, juoksijan ja portin koon on oltava sopiva, tasaisuuden on oltava riittävä ja siirtymävyöhykkeen on oltava kaaren suuntainen.
Ohuiden osien lämpötilaa tulisi nostaa materiaalin sileyden varmistamiseksi ja paksuseinämäisten osien osalta muotin lämpötilaa tulisi laskea.
Portti on avattava symmetrisesti, ja se on avattava tuotteen paksussa seinämäosassa niin paljon kuin mahdollista, ja kylmän etanan kaivon tilavuutta tulisi lisätä.
3. Muovi

Kiteiset muovit kutistuvat enemmän kuin ei-kiteiset muovit. Lisää käsittelyn aikana materiaalin määrää sopivasti tai lisää muoviin ydintämisaineita kiteytymisen nopeuttamiseksi ja kutistumispaineiden vähentämiseksi.

4. Käsittely

Tynnyrin lämpötila on liian korkea, ja tilavuus muuttuu suuresti, etenkin etulämmön lämpötila. Huonosti juoksevien muovien lämpötilaa tulisi nostaa asianmukaisesti tasaisuuden varmistamiseksi.
Ruiskutuspaine, nopeus, vastapaine on liian pieni ja ruiskutusaika on liian lyhyt, joten materiaalin määrä tai tiheys on riittämätön ja kutistumispaine, nopeus, vastapaine on liian suuri ja aika on liian pitkä aiheuttaa vilkkumista ja kutistumista.
Syöttömäärä tarkoittaa, että ruiskutuspaine kulutetaan, kun tyyny on liian suuri, ja määrä on riittämätön, kun tyyny on liian pieni.
Niille osille, jotka eivät vaadi tarkkuutta, injektio- ja pitopaineen jälkeen ulkokerros tiivistyy ja kovettuu, ja voileipäosa on edelleen pehmeä ja se voidaan poistaa. Osa poistetaan varhain ja annetaan jäähtyä hitaasti ilmassa tai kuumassa vedessä. Supistuminen on lempeä eikä niin silmiinpistävä vaikuttamatta käyttöön.