Sovellus PEEK lääketieteellisen implantoinnin alalla

- 2021-06-09-

Biolääketieteelliset materiaalit ovat korkean teknologian teollisuus, jolla on eniten tieteidenvälistä ja tietointensiivistä teollisuutta, mukaan lukien metallit, polymeerimateriaalit, komposiittimateriaalit jne. Niistä lääketieteelliset polymeerimateriaalit ovat varhaisimmin kehitettyjä, eniten käytettyjä ja eniten käytettyjä materiaaleja biolääketieteessä materiaaleja. Nopeasti kehittyvä ala. Implanttimarkkinoiden kehittyessä PEEK: ää (polyeetterieetteriketoni) uudentyyppisenä lääketieteellisenä implanttimateriaalina käytetään plastiikkakirurgiassa, sydän-, verisuoni-, keinotekoisissa selkärangoissa ja muilla aloilla.

PEEK-moduuli on hyvin lähellä itse luun moduulia, ja sillä on erinomainen sitkeys ja väsymiskestävyys. Selkärangan laitteiden käytössä PEEKillä on enemmän etuja kuin titaanilla ja koboltti-kromiseosmetallimateriaaleilla. Sillä on monia etuja, kuten biologinen yhteensopivuus, kemiallinen stabiilisuus ja elastisuusmoduuli, joka on samanlainen kuin luu itse. Implanttimarkkinoiden kehittyessä PEEK: ää käytetään muilla aloilla: kuten plastiikkakirurgiassa, sydän- ja verisuonitaudeissa, lääkealalla ja niin edelleen.

Koska PEEK: llä on sähköeristysominaisuudet ja erinomaiset mekaaniset ominaisuudet, sydän- ja verisuonikenttä käyttää PEEK: ää kokoonpanokomponenteina ja itsenäisinä implantteina. Lääketeollisuudessa PEEK on edullinen materiaali, jolla on kemiallinen kestävyys kehon nesteitä vastaan ​​verrattuna muihin muoveihin. Ruiskuvalussa käytettynä materiaali on kevyttä, hyvin integroitua osiin ja sillä on suurempi suunnitteluvapaus