PEEK-hartsin erinomaiset ominaisuudet

- 2021-06-15-

PEEK-polyeetterieetteriketonihartsia käytettiin ensin ilmailu- ja avaruusteollisuudessa korvaamalla alumiini ja muut metallimateriaalit eri lentokoneiden osien valmistamiseksi. Autoteollisuudessa PEEK-hartsilla on hyvä kitkakestävyys ja mekaaniset ominaisuudet. Moottorin sisäpeitteiden valmistuksen raaka-aineena käytetään erilaisia ​​komponentteja, kuten laakereita, tiivisteitä, tiivisteitä, kytkinrengasrenkaita jne. Autojen voimansiirrossa ja jarruissa. Ja ilmastointijärjestelmiä käytetään laajalti.

PEEK-polyeetterieetteriketonihartsi on ihanteellinen sähköeriste. Se voi silti ylläpitää hyvää sähköeristyskykyä vaikeissa työolosuhteissa, kuten korkeassa lämpötilassa, korkeassa paineessa ja korkeassa kosteudessa. Siksi sähköisestä tietokentästä on vähitellen tullut PEEK-hartsin toiseksi suurin sovelluskenttä. Putkia, venttiilejä ja pumppuja erittäin puhtaan veden kuljettamiseen käytetään puolijohdeteollisuudessa yleisesti kiekkojen kannattimien, elektronisten eristekalvojen ja erilaisten liitoslaitteiden valmistamiseen. Puolikiteisenä teknisenä muovina PEEK ei liukene melkein kaikkiin liuottimiin paitsi väkevään rikkihappoon, joten sitä käytetään usein kompressoriventtiilien, männänrenkaiden, tiivisteiden ja erilaisten kemiallisten pumppujen runkojen ja venttiilien osien valmistamiseen.

PEEK-polyeetterieetteriketonihartsi kestää myös jopa 3000 autoklaavisykliä 134 ° C: ssa. Tämän ominaisuuden ansiosta se soveltuu kirurgisten ja hammaslääketieteellisten laitteiden tuotantoon, joilla on korkeat sterilointivaatimukset ja toistuva käyttö. PEEK-polyeetterieetteriketonilla on paitsi keveyden, myrkyttömyyden, korroosionkestävyyden jne. Edut, se on myös nykyisin ihmisen luita lähinnä oleva materiaali, ja se voidaan orgaanisesti yhdistää kehoon. Siksi on tärkeää käyttää PEEK-polyeetterieetteriketonihartsia metallin korvaamiseksi ihmisen luun valmistamiseksi. Toinen tärkeä sovellus lääketieteen alalla. Kotimaisen tuotannon nopea kehitys PEEK-hartsia kehitti entinen brittiläinen ICI-yritys 1970-luvun lopulla. Alusta lähtien sitä on käytetty tärkeänä strategisena puolustus- ja sotilaallisena materiaalina, ja monet maat ovat rajoittaneet vientiä.