Kuinka hallita lämpötilaa ruiskupuristuksen aikana?

- 2021-06-21-

Kuinka hallita lämpötilaa ruiskupuristuksen aikana?

1. sylinterin lämpötila: Lämpötila, jota on valvottava ruiskuvaluprosessin aikana, sisältää sylinterin lämpötilan, suuttimen lämpötilan ja muotin lämpötilan. Kaksi ensimmäistä lämpötilaa vaikuttavat pääasiassa muovin plastisoitumiseen ja virtaukseen, kun taas jälkimmäinen lämpötila vaikuttaa pääasiassa muovin virtaukseen ja jäähdytykseen. Jokaisella muovilla on erilainen menolämpötila. Samalle muoville sen menolämpötila ja hajoamislämpötila ovat erilaiset eri lähteiden tai laatujen vuoksi. Tämä johtuu keskimääräisen molekyylipainon ja molekyylipainojakauman erosta. Muovit erityyppisissä injektiotyypeissä Koneen plastisointiprosessi on myös erilainen, joten myös tynnyrin lämpötila on erilainen.
2.Suuttimen lämpötila: Suuttimen lämpötila on yleensä hieman matalampi kuin tynnyrin maksimilämpötila. Tämän tarkoituksena on estää "syljeneritysilmiö", jota voi esiintyä sulan materiaalin suorassa suuttimessa. Suuttimen lämpötilan ei tulisi olla liian alhainen, muuten se aiheuttaa sulan ennenaikaisen jähmettymisen ja tukkii suuttimen, tai tuotteen suorituskykyyn vaikuttaa onteloon ruiskutetun materiaalin ennenaikainen jähmettyminen.
3. muovilämpötila: muotin lämpötilalla on suuri vaikutus tuotteen sisäiseen suorituskykyyn ja näennäiseen laatuun. Muotin lämpötila riippuu muovin kiteisyydestä, tuotteen koosta ja rakenteesta, suorituskykyvaatimuksista ja muista prosessiolosuhteista (sulamislämpötila, ruiskutusnopeus ja ruiskutuspaine, muovausjakso jne.).