Mitkä ovat kartiohammaspyörien ominaisuudet?

- 2021-06-30-

Mitkä ovat kartiohammaspyörien ominaisuudet?

Kartiohammaspyörät ovat kartiomaisia ​​hammaspyöriä, jotka ovat kartiomaisia ​​ja joita käytetään kahden pystysuoran akselin siirtoon, mutta jotka sopivat myös kahden akselin siirtoon muissa kulmissa. Normaalisti pystypumppua käytetään vaakasuoralla käyttölaitteella. Kartiohammaspyörillä on laaja käyttötarkoitus, varsinkin kun kaksi akselia leikkaavat, kahden akselin välinen etäisyys on hyvin lähellä, lähetysteho on suuri ja kiertosuhde on kiinteä, kartiohammaspyörä on sopivin.

kartiohammaspyörän prosessi

Kartiohammaspyörät käsitellään erityisellä vaihteenmuokkauskoneella. Sitä voidaan myös käsitellä jyrsinkoneella, mutta hampaiden koko ja muoto eivät ole riittäviä. Kartiohammaspyörää käsitellään usein yhdistetyllä menetelmällä, eli esikäsittely suoritetaan jyrsinkoneella tai vaakasuoralla jyrsinkoneella. Mitä tulee viimeistelyyn eli hammasprofiilin kalibrointiin, se suoritetaan konetyökalulla, joka on omistettu kartiohammaspyörille.

 

Kartiohammaspyörien valmistusprosessi koostuu seuraavista prosesseista. Käsitelty aihio asetetaan karan päälle, joka on kiinnitetty indeksointipäähän, ja indeksointikierteen akseli käännetään kulmaksi, joka on puolet aihion kartiokulmasta. Kun aihio on asennettu, käytä kiekkomoduulin jyrsintä jyrsimään hammasura täyteen syvyyteen; samalla jyrsimen tulisi olla yhdenmukainen jyrsimen pienen säteen moduulin kanssa. Tällä tavalla kaikki hammaspyörän hampaat jyrsitään. Indeksoinnin osalta indeksointipäätä käytetään tavanomaisissa menetelmissä.

Mitkä ovat kartiohammaspyörätuotteiden ominaisuudet?

Kartiohammaspyörät käyttävät monia mekaanisia voimansiirtomenetelmiä eri koneissa, joista tärkeimmät ovat hihnavaihteisto, ketjuvoimansiirto, kitkapyörän voimansiirto, vaihteisto ja tandemutterivaihteisto.

 

Vaihteiston on yleisesti ottaen annettava yhden akselin käyttää toista akselia pyörimään, kun se pyörii; tai muuttaa yhden akselin kiertoliike lineaariseksi.


Sen pääominaisuudet ovat: kompaktit hampaat verkottuvat toistensa välille ja lähetetty vääntömomentti on paljon suurempi kuin hihnan ja ketjun voimansiirto; sen siirtotehokkuus on myös muita mekaanisia voimansiirtoja parempi; ja sitä voidaan käyttää suurella lähetysvoimalla. Pidä kahden akselin välinen nopeussuhde muuttumattomana. Vaihteita on monenlaisia. Yleisesti ottaen ne on jaettu lieriömäisiin hammaspyöriin, kartiohammaspyöriin ja matohammaspyöriin hampaan pinnan muodon mukaan.

 

Yleisesti käytetyt hammaspyörät ja hammaspyörät ovat lieriömäisiä hammaspyöriä, joita käytetään kahden keskenään rinnakkaisen akselin pyörimisliikkeen ohjaamiseen, kun taas kartiohammaspyöriä (kartiohammaspyörät) käytetään kahden leikkaavan akselin pyörimisliikkeen ohjaamiseen. Kun pari kartiohammaspyörän hampaat yhdistyvät voimansiirtoon, tilanne on hyvin samanlainen kuin kahden puolipartiaalisen kitkapyörän voimansiirto.