Poranterien käyttöä koskevat varotoimet Kuinka voimme varmistaa käytön turvallisuuden

- 2021-07-02-

Poranterien käyttöä koskevat varotoimet:

1. Kun työskentelet eri kalliomuodostelmissa, valitse erityyppiset poranterät, aksiaalinen paine ja nopeus litologian kovuuden mukaan; työskennellessäsi pehmeissä kalliomuodostelmissa, vaihda poranterä keskelle, tarkista vanhan poranterän kämmenen takana oleva seos ja kartio tarkasti Jos hampaat ovat pudonneet reiän pohjaan, jos poraa on bittiä reikään, on ehdottomasti kiellettyä käyttää uutta poranterää alkuperäisessä reiässä; kun kalliossa on halkeamia tai räjäytyksen ja työtyön aiheuttamia halkeamia, vähennä aksiaalista painetta ja nopeutta hampaiden rapeuden estämiseksi.

2. Porattaessa porauslaitteita niiden on noudatettava periaatetta, jonka mukaan porauksen kolme elementtiä (tuulen paine, aksiaalinen paine ja pyörimisnopeus) on sovitettava poranteränäytteen suosittelemiin parametreihin.

3. Tarkista poranterän jokaisen osan ulkonäkö ennen kaivosta laskemista, varmista, että poranterän kierteen päätypinta on yhdenmukainen poranterän pakkauslaatikossa ja todistuksessa olevan tehtaan numeron kanssa. onko poranterän hampaan kämmenen pinnalla uusinta tavaramerkkiä väärentämisen estämiseksi.

4. Poranterä on säilytettävä kohtuullisesti laiturissa, jotta pöly ja muut roskat eivät pääse poranterään.

5. Kun uusi poranterä on porattu, sitä tulee käyttää alhaisella aksiaalisella paineella ja pienellä nopeudella 20–30 minuuttia ja nostaa sitten vähitellen normaaliin aksiaaliseen paineeseen.

6. Kun teet uuden reiän uudella poranterällä, kiinnitä huomiota reiän ympärillä olevien roskien (kivet, metalliromu jne.) Poistamiseen, samalla kun pyörität, tuuleta ja hidasta, lähellä pintaa, jotta äkillinen poraus ja iskunvaurioita poranterään.

7. Kun poratyökalu on reiässä, peruutus on ehdottomasti kielletty poranterän putoamisen estämiseksi kaivoon.

8. Kun poranterä on reiässä ja ilmakompressori lakkaa yhtäkkiä toimimasta, kuona pääsee helposti poraan. Siksi on ehdottomasti kielletty pyörimästä pitkään, mikä aiheuttaa laakerin kulumisen, kuona toistuvasti rikkoutuu (tai jumittuu) ja nopeuttaa poran kulumista.

9. Normaalien rei'itystoimintojen aikana ilmakompressorin pääilmatiellä ei saa olla vakavia ilmavuotoja, jotta varmistetaan riittävä ilmamäärä ja ilmanpaine poranterän käyttöiän pidentämiseksi.

10. Kaarevien porausputkien käyttö on ehdottomasti kielletty, jotta vältetään epätasainen voima poranterän kolmella kämmenellä ja nopeutetaan poranterän vaurioitumista.

11. Poranterän säilytyksen tulee olla kosteutta kestävää ja tuuletettua. Kuljetusprosessissa on ehdottomasti kiellettyä lyödä kartioita ja kierteitä.