Mikä on POM ja mitkä ovat sen ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

- 2021-07-28-

Mikä on POM ja mitkä ovat sen ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

POM: n englanninkielinen nimi: Polyoksimetyleeni, lyhennettynä polyoksimetyleeni. Polyoksimetyleenin tieteellinen nimi on polyoksimetyleeni (POM), joka tunnetaan myös nimellä Saigang ja Trane. Se saadaan polymeroimalla formaldehydi raaka -aineena. POM-H (polyoksimetyleenihomopolymeeri) ja POM-K (polyoksimetyleenikopolymeeri) ovat termoplastisia muovituotteita, joilla on suuri tiheys ja suuri kiteisyys. Sillä on hyvät fysikaaliset, mekaaniset ja kemialliset ominaisuudet, erityisesti erinomainen kitkankesto.

Polyoksimetyleeni on lineaarinen polymeeri, jolla ei ole sivuketjuja, suuri tiheys ja suuri kiteisyys, ja sillä on erinomaiset kattavat ominaisuudet.
Polyoksimetyleeni on kova ja tiheä materiaali, jonka pinta on sileä, kiiltävä, vaaleankeltainen tai valkoinen, ja sitä voidaan käyttää pitkään lämpötilassa -40-100 ° C. Sen kulutuskestävyys ja itsevoitelevuus ovat myös parempia kuin useimmat tekniset muovit, ja sillä on hyvä öljy- ja peroksidinkestävyys. Erittäin sietämätön happoille, vahvoille emäksille ja kuunvalon ultraviolettisäteilylle.
Polyoksimetyleenin vetolujuus on 70 MPa, alhainen veden imeytyminen, vakaat mitat ja kiilto. Nämä ominaisuudet ovat parempia kuin nylon. Polyoksimetyleeni on erittäin kiteinen hartsi, joka on kestävin termoplastisten hartsien joukossa. Sillä on korkea lämpölujuus, taivutuslujuus, väsymiskestävyys ja erinomaiset kulutuskestävyys- ja sähköominaisuudet.
POM on kiteinen muovi, jolla on ilmeinen sulamispiste. Kun se saavuttaa sulamispisteen, sulan viskositeetti laskee nopeasti. Kun lämpötila ylittää tietyn rajan tai sulatetta kuumennetaan liian kauan, se aiheuttaa hajoamista.
POM: lla on hyvät kattavat ominaisuudet. Se on vaikeimpia kestomuovien joukossa. Se on yksi muovimateriaaleista, jonka mekaaniset ominaisuudet ovat lähimpänä metallia. Sen vetolujuus, taivutuslujuus, väsymislujuus, kulutuskestävyys ja sähköiset ominaisuudet ovat kaikki erittäin hyviä, voidaan käyttää pitkään -40 -100 asteen välillä.
Eri molekyyliketjurakenteen mukaan polyoksimetyleeni voidaan jakaa homopolyoksimetyleeniksi ja kopolyoksimetyleeniksi. Edellisellä on korkea tiheys, kiteisyys ja sulamispiste, mutta sillä on huono lämpöstabiilius, kapea käsittelylämpötila (10 astetta) ja hieman heikompi happokestävyys; Jälkimmäisellä on alhainen tiheys, kiteisyys ja sulamispiste, mutta sillä on hyvä lämpövakaus, sitä ei ole helppo hajottaa ja sillä on laaja käsittelylämpötila (50 astetta)
Haittoja ovat: vahvan hapon aiheuttama korroosio, huono säänkestävyys, huono tarttuvuus, lämmin hajoamis- ja pehmenemislämpötila sekä alhainen happirajaindeksi. Niitä käytetään laajalti autoteollisuudessa, elektroniikkalaitteissa, mekaanisissa laitteissa jne. Sitä voidaan käyttää myös hanana, runko -ikkunana ja pesualtaana.