Tiedätkö eron muovin ja kumin välillä?

- 2021-09-07-

Tiedätkö mitä eroa on muovilla ja kumilla?


Kaikki tuntevat muovit, mutta kumin käsitys on edelleen hyvin epämääräinen. Joskus kumia pidetään muovina. Haluatko tietää muovin ja kumin välisen eron? Katso sitten seuraava johdanto.

    Yksinkertaisesti sanottuna olennaisin ero kumin ja muovin välillä on se, että muovi deformoituu, kun muovi vääntyy, mutta kumi muotoutuu elastisesti. Toisin sanoen alkuperäisen tilan palauttaminen plastisen muodonmuutoksen jälkeen on vaikeaa, mutta kumille se on paljon helpompaa. Siksi voidaan sanoa, että muoviputkien elastisuus on hyvin pieni, yleensä alle 100%, kun taas kumin elastisuus voi olla 1000% tai enemmän. Suurin osa muovin muovausprosessista on valmis ja tuoteprosessi on valmis, mutta kun kumin muovausprosessi on valmis, vaaditaan vulkanointiprosessi.

      Yleisesti ottaen kumi on eräänlainen muovi, joten kumi on muovin alaluokka. Kumi ja muovit, joita yleensä kuulemme tai sanomme, ovat kumi- ja muoviteollisuuden yhteisnimitys, koska ne ovat kaikki öljyn sivutuotteita, ja ne ovat kaikki samat alkuperältään, mutta tuotteiden fysikaaliset ominaisuudet ovat erilaiset. tuotantoprosessi, joten ne Tarkoitus on myös erilainen. Kumia käytetään pääasiassa renkaissa, ja teknologian ja markkinoiden kasvavan kysynnän ja käytön myötä muovit ovat erottamattomia elämästämme.

      Kumi ja muovi ovat molemmat suurimolekyylisiä materiaaleja. Pääkomponentit ovat hiili ja vety. Lisäksi on olemassa pieni määrä happea, typpeä, klooria, piitä, fluoria, rikkiä ja muita atomeja. Vaikka niiden koostumus on samanlainen, jokaisella on omat ominaisuutensa. Muovi on kiinteää huoneenlämpötilassa, erittäin kovaa, eikä sitä voi venyttää ja muodostaa, mutta kumin kovuus ei ole korkea, joten se on joustava ja sitä voidaan venyttää pidemmäksi ja se voi palata alkuperäiseen tilaansa, kun se lopettaa venymisen . Tämä johtuu pääasiassa siitä, että niiden muodostavat molekyylirakenteet ovat erilaisia. Niiden välillä on toinenkin ero. Muovin voi kierrättää monta kertaa, mutta kumia ei voida kierrättää suoraan. Se on käsiteltävä kierrätetyksi kumiksi ennen käyttöä. Muovin muoto 100–200 asteen lämpötilassa on hyvin samanlainen kuin kumin 60–100 asteen.