Kuinka parantaa työkappaleen pintakäsittelyä laitteiston käsittelyn aikana

- 2022-02-17-

Kuinka parantaa työkappaleen pintakäsittelyä laitteiston käsittelyn aikana
Insinööreinä käytämme taitojamme, tietojamme ja kokemustamme tuottaaksemme parhaan näköisiä ja tarkimpia osia. Olemme erittäin ylpeitä valmistamistamme tuotteista, ja haluamme muiden näkevän ylpeyden valmiista tuotteesta. Mutta mitä teemme, kun emme saa haluamiamme tuloksia? Mittasuhteiltaan osa täyttää suunnitelman tekniset tiedot, mutta pinnan viimeistely ja yleisulko eivät ole ihanteellisia? Kun näin tapahtuu, meidän on palattava perusasioihin ja varmistettava, että käytämme parhaita tuntemiamme koneistusmenetelmiä.
Meidän on tarkasteltava asioita, kuten työkiinnike varmistaaksemme, että se on tukeva ja ettei se aiheuta harmonisia ongelmia tai tärinää koneistuksen aikana. Meidän on varmistettava, ettemme käytä tarpeettoman pitkiä työkaluja, jotka voivat helposti kääntyä tai lisätä tärinän mahdollisuutta. Nopeissa prosesseissa meidän on varmistettava, että käytämme massatasapainotettua työkalua, joka on mitoitettu käytetyn ohjelmoidun kierrosluvun mukaan. Mutta entä jos kaikki edellä mainitut asiat ovat kunnossa?
Harkitse seuraavia vaihtoehtoja:
1. Ohjaussiru: Lastujen poisto on avaintekijä hyvän pinnanlaadun aikaansaamisessa. Ohjaussiru on luultavasti ensimmäinen asia, jota sinun tulee harkita. Jos tuotetut lastut joutuvat kosketuksiin työkappaleen kanssa koneistuksen aikana tai jos leikat lastuja uudelleen, se vaikuttaa todennäköisesti pintakäsittelyyn negatiivisesti. Harkitse mahdollisuutta muuttaa käyttämäsi sirun katkaisijan tyyliä, jotta sirut voidaan hajottaa hallinnan parantamiseksi.
Vaikka ilman ja jäähdytysnesteen käyttö ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja lastunpoiston ohjaamiseen, varo jäähdytysnestettä. Jäähdytysnestettä tulee välttää ajoittain leikattaessa. Leikkaussärmän lämpöhalkeilu voi tapahtua...ajoittaisen kuumenemisen ja leikkuuterän nopean jäähtymisen vuoksi...ja voi aiheuttaa ennenaikaisen terävaurion tai ainakin alkaa vaikuttaa pinnan viimeistelyyn ylikuormitettujen leikkuureunojen ja epäonnistumisen vuoksi.
2. Lisääntynyt nopeus: Tämä pätee erityisesti kovametallityökaluja käytettäessä. Nopeuden lisääminen varmistaa, että materiaali on kosketuksissa kärjen kanssa vähemmän aikaa... mikä vähentää työkalun reunojen kertymistä, mikä voi johtaa huonoon pintakäsittelyyn. Leikkuutyökalun kallistuskulman lisääminen auttaa myös vähentämään ja hallitsemaan reunan muodostumista.
3. Käytä oikeaa nenän sädettä: Suurempi nenäsäde pystyy ottamaan suurempia nopeuksia. Terä kykeni syöttämään noin puolet TNR:stä kierrosta kohti ja tuottaa silti hyviä tuloksia. Jos ylität tämän TNR:n ja IPR:n suhteen, työkalu luo enemmän "viivamaisen" pinnan viimeistelyn mieluummin kuin haluamasi kiiltävän sileän pinnan. Siksi mitä suurempi TNR, sitä nopeampia syöttönopeuksia se pystyy vastaanottamaan ja silti tuottaa halutut tulokset. Erittäin suuren TNR:n käyttö voi kuitenkin aiheuttaa tärinää - vähentää leikkauspainetta - joten ole varovainen ja harkitse materiaalin leikkaamiseen tarvittavaa nopeutta - käytä tarpeitasi vastaavaa TNR-työkalua.
On myös syytä mainita, että suuremman nokkasäteen käyttäminen tarkoittaa, että joudut jättämään enemmän materiaalia viimeistelyä varten. Jotta työkalu toimisi kunnolla, sinun on oltava yhtä suuri tai suurempi kuin TNR, jotta työkalun poisto voidaan suorittaa loppuun.
Jos juttelet nurkan takana, kannattaa kokeilla pienempää TNR:ää. Käytä aina leikattavaa kulman sädettä pienempää TNR:ää - jotta voit "muovata" halutun säteen - erityisesti viimeistelytyökaluissa. Tämä auttaa vähentämään leikkauspainetta ja poistamaan tärinää.
Kun jyrsintä, kokeile käyttää nokka- tai pallomaista päätyjyrsintä tasaisen jyrsimen sijaan. Jotain, jolla on kulman säde, antaa paremman viimeistelyn terävissä kulmissa ja pidentää ehdottomasti työkalun käyttöikää.
4. Kokeile pyyhkimen asennusta: niin paljon kuin mahdollista. Pyyhkimessä on pieni tasainen alue kärjen säteen vieressä. Tämä taso itse asiassa "pyyhkii" viimeistelyn, kun työkalua syötetään pitkin työkappaletta, ja auttaa eliminoimaan viivamaisen viimeistelyn, jota nopeammat syöttönopeudet saattavat kohdata - mikä mahdollistaa pienemmän TNR:n käytön hillitsemiseksi.
5. Kasvata työkalun johtokulmaa. Suuremmat johtokulmat ja positiivisesti kaltevat terät tuottavat paremman pinnan kuin työkalut, joissa leikkauskulma on pienempi. Esimerkiksi: tasojyrsin, jonka leikkauskulma on 45°, tuottaa paremman pintakäsittelyn kuin tasojyrsin, jonka leikkauskulma on 90°.
6. Poista viivytykset ja tauot: Joka kerta kun työkalu lakkaa liikkumasta koskettamasta osan pintaa, se jättää jäljen. Muuta prosessia tarvittaessa, mutta tee parhaasi varmistaaksesi, että veitsi ei koskaan pysähdy tai epäröi leikkauksen aikana.