Tarkkuuskoneistuksen ja erittäin tarkan koneistuksen kehitysnäkymät

- 2022-03-23-

Tarkkuuskoneistuksen ja erittäin tarkan koneistuksen kehitysnäkymät


Tarkkuustyöstötyökalujen osalta toimintaprosessissa ensimmäinen valinta on käyttää sen timanttihiomalaikkaa, joka voi tehokkaasti ohjata leikkuutyökalun ja syöttömäärän tietyssä määrin. hiontatapa, eli nanohionta. Jopa lasin pinta voi saada optisen peilipinnan.

Koneistus
Tarkkuuskoneistuksen ja ultratarkkuuskoneistuksen kehityssuunta Pitkän aikavälin kehityskonseptista sen laitteiden valmistusosaaminen oli kansantalouden kehityksen ensisijainen strategia ja suunta tuolloin maailmassa, ja se oli yksi maan taloudellisen kehityksen tärkeä keino. Samalla se on myös pitkän aikavälin suunnitelma, jonka mukaan maa on itsenäinen, vauras, jatkaa taloudellista kehitystä ja pitää kiinni tieteen ja teknologian johtoasemasta. Tieteen ja tekniikan kehitys asettaa myös korkeampia vaatimuksia hienokoneistukseen ja ultratarkkuuskoneistukseen.

Suuren tehon ja tarkan koneistuksen ja tarkkuushienokoneistuksen ultratarkkuuskoneistuksen avulla voidaan saavuttaa erittäin korkea pinnan laatu ja pinnan eheys tietyssä määrin, mutta se voidaan taata käsittelytehon kustannuksella. Kun käsittelyssä käytetään vetomenetelmää, suurin muodonmuutosvoima on vain 17t, kun taas kylmäpuristusmenetelmää käytettäessä muodonmuutosvoima on 132t. Tällä hetkellä kylmäpuristusmeistiin vaikuttava yksikköpaine on yli 2300 MPa. Suuren lujuuden lisäksi muotilla tulee olla myös riittävä iskunkestävyys ja kulutuskestävyys.

Tarkkuustyöstetty metalliaihio käy läpi voimakkaan plastisen muodonmuutoksen muotissa, mikä nostaa muotin lämpötilan noin 250 - 300 °C:seen. Siksi muottimateriaali vaatii tietyn karkaisun stabiiliuden. Yllä mainitusta johtuen kylmäsuulakepuristusmuottien käyttöikä on paljon lyhyempi kuin meistomuotin.

Tarkkuuskoneistuksella pyritään jossain määrin tuotteiden korkeaan luotettavuuteen. Käytön aikana osat, kuten laakerit, jotka altistuvat kuormitukselle suhteellisen liikkeen aikana, voivat tehokkaasti vähentää pinnan karheutta käytön aikana, mikä voi parantaa osien kestävyyttä. Kulutuskestävyys, parantaa sen käyttövakautta ja pidentää sen käyttöikää. Si3N4 käytetään nopeissa ja erittäin tarkoissa laakereissa. Keraamisen pallon pinnan karheus vaaditaan useiden nanometrien ylle. Käsitellyn metamorfisen kerroksen kemialliset ominaisuudet ovat aktiivisia ja alttiita korroosiolle, joten osien korroosionkestävyyden parantamisen näkökulmasta edellytetään, että prosessoimalla muodostuva metamorfinen kerros on mahdollisimman pieni.