Ero muovimuotin ja ruiskumuotin välillä

- 2022-04-02-

Ero muovimuotin ja ruiskumuotin välillä
Muovimuotti on lyhenne yhdistetystä muovimuotista, jota käytetään puristusmuovaukseen, suulakepuristusmuovaukseen, ruiskuvaluun, puhallusmuovaukseen ja matalavaahtomuovaukseen. Se sisältää pääasiassa koveran muotin, jossa on vaihteleva ontelo ja joka koostuu koverasta muottiyhdistelmäsubstraatista, koverasta muottikokoonpanosta ja koveran muottiyhdistelmän korttilevystä. Rei'itys, jossa on muuttuva ydin, joka koostuu sivulle leikatuista komposiittipaneeleista. Koordinoitu muotin kupera, kovera muotin ja apumuovausjärjestelmän muutos. Se voi käsitellä useita erimuotoisia ja -kokoisia muoviosia.
Ruiskumuotti on yksi muovimuottien tyypeistä. Muoviset muotit sisältävät: ruiskumuotit, ekstruusiomuotit ja imumuotit. Se valmistetaan ruiskuvalulla, muovimateriaalin ruiskutusmenetelmällä, muotin avaaminen ja tuotteen muodostaminen. Ruiskumuotti voidaan ymmärtää myös muotina, joka on keskeltä tyhjä ja jonka rungossa on kiinteä pieni reikä, jonka kautta muovimateriaalia ruiskutetaan sisään ja tuote saadaan kuumentamalla, muovaamalla ja avaamalla muovaa korkeassa lämpötilassa.
Muovimuoteille on viisi pääjärjestelmää, nimittäin: kaatojärjestelmä, lämpötilan säätöjärjestelmä, muovausosien järjestelmä, pakojärjestelmä, ohjausjärjestelmä ja poistojärjestelmä. Näistä porttijärjestelmä ja muovausosat ovat osia, jotka ovat suorassa kosketuksessa muovin kanssa ja muuttuvat muovin ja tuotteen mukana. Ne ovat muotin monimutkaisimpia ja vaihdettavimpia osia ja vaativat korkeimman viimeistelyn ja tarkkuuden.