Mitkä ovat jyrsinten valinnan periaatteet CNC-työstökeskuksissa?

- 2022-04-25-

Mitkä ovat jyrsinten valinnan periaatteet CNC-työstökeskuksissa? Kuinka käsitellä ylileikkausongelmia CNC-työstökeskuksissa?
Jyrsimeillä työstetään CNC-työstökeskusjyrsinkoneilla tasoja, askelmia, uria, muotopintoja ja työkappaleita, joilla on suuri vaikutus työkappaleiden laatuun, joten miten valita sopiva jyrsin? Mitkä ovat periaatteet?
CNC-työstökeskuksessa käytettävän jyrsimen tulee olla kovametallia ja yleisen jyrsinkoneen tulee olla valkoista terästä. Valkoisen teräsjyrsimen ja kovametallijyrsimen kovuus on pehmeämpi. Kovametallijyrsimien lämpökovuus ja kulutuskestävyys ovat hyvät, mutta iskunkestävyys on huono. Terä katkeaa, jos pudotat sen mielesi mukaan. Sementoitu karbidi on jauhemetallurgian avulla valmistettu materiaali. Kovuus voi olla noin 90HRA, ja lämpöominaisuus voi olla noin 900-1000 astetta.
1. Jyrsimen hampaiden lukumäärä
Kun valitset jyrsimen, ota huomioon sen hampaiden määrä. Esimerkiksi karkeahampaisessa jyrstimessä, jonka halkaisija on 100 mm, tarvitaan vain 6 hammasta, kun taas hienohampaisessa jyrstimessä, jonka halkaisija on 100 mm, voi olla 8 hammasta. Hammasvälin koko määrää hampaiden lukumäärän, jotka jyrsinnän aikana osallistuvat samanaikaisesti leikkaamiseen, mikä vaikuttaa leikkauksen vakauteen ja työstökoneen leikkausnopeuden vaatimuksiin.
2. Siruhuilut
Karkeahampaisia ​​jyrsimiä käytetään enimmäkseen rouhintatöihin, koska niissä on suuremmat lastutaskut. Olettaen, että lastuura ei ole riittävän suuri, se vaikeuttaa lastun valssausta tai lisää ristiriitaa lastun ja leikkurin rungon ja työkappaleen välillä. Samalla syöttönopeudella karkeahampaisen jyrsimen leikkauskuorma hammasta kohti on suurempi kuin tiheähampaisen jyrsimen.
3. Leikkaussyvyys
Jyrsinnän viimeistelyssä leikkaussyvyys on matala, yleensä 0,25-0,64 mm. Jokaisen hampaan leikkauskuorma on pieni (noin 0,05-0,15 mm), eikä vaadittu teho ole suuri. Voidaan valita tiheähampainen jyrsin ja valita suurempi syöttönopeus.
4. Karkean jyrsinnän käyttö
Liialliset leikkausvoimat voivat aiheuttaa tärinää vähemmän jäykissä koneissa raskaan rouhinnan aikana. Tämä tärinä voi johtaa kovametalliterien halkeamiseen, mikä puolestaan ​​lyhentää työkalun käyttöikää. Karkeahampaisten jyrsinten valinta voi vähentää työstökoneen tehovaatimuksia.
CNC-työstökeskuksessa käytetty jyrsin on suhteellisen kallis. Halkaisijaltaan 100 mm:n tasojyrsinrungon hinta voi maksaa kolme tai neljä tuhatta juania, joten se kannattaa valita harkiten. Monet CNC-työstökeskuksia käyttäneet ihmiset ovat kohdanneet ylileikkausongelmia, joten kuinka käsitellä tätä tilannetta?
CNC-työstökeskuksen työkappaleen käsittelyprosessi ei ole enää kuin perinteinen prosessointilaitteisto, joka vaatii työstökoneen jatkuvan hallinnan suorittaakseen työstökoneen eri toiminnallisia komponentteja, jotta se suorittaa monimutkaisia ​​ja tarkkoja liikkeitä ja suorittaa sitten käsittelyprosessin korkea tarkkuus ja tehokkuus. Työkappaleen työstöohjelman valmistelu on avain koneistuskeskuksen työkappaleen käsittelyyn. Jos ohjelmointi on kuitenkin kohtuuton tai parametrit on asetettu väärin, se vaikuttaa vakavasti työkappaleen koneistustarkkuuteen ja koneistustehokkuuteen, kuten ylileikkaukseen. Ylileikkaus on vakava ongelma työkappaleen käsittelyssä, mikä voi johtaa työkappaleen romutukseen, kun se on vakava. Jostain syystä etulinjan prosessointihenkilöstö on koonnut prosessointiohjelman, joka varmasti aiheuttaa ylileikkausta CNC-ohjelmoinnin aikana. Järjestelmä voi ilmoittaa hälytyssignaalin etukäteen työprosessin aikana, jolloin voidaan välttää ylileikkausonnettomuudet. Kuinka arvioida ylileikkausilmiön syy CNC-työstökeskuksessa?
1. Ylileikkaus kaarikoneistuksen aikana koneistuskeskuksessa
Kun koneistuskeskus suorittaa sisäkaarityöstöä, jos valittu työkalun säde rD on liian suuri, ylileikkaus tapahtuu todennäköisesti, kun koneistukseen vaadittava kaaren säde R ylitetään. CNC-työstöohjelmat kootaan työkappaleen todellisen yleisen kiertoradan mukaan riippumatta työkalun liikeradalta varsinaisen työstöprosessin aikana. Koska työkalun säteen olemassaolo tekee varsinaisesta työkaluradan karkeaksi eikä ole sama kuin ohjelmoitu rata, oikean työkappaleen pinnan yleiskuvan saamiseksi on tarpeen asettaa työkalun säteen korjauskäsky työkaluradan ja ohjelmoidun radan väliin. . Muuten työkappaleen ylileikkaus on väistämätöntä.
2. Ylileikkauksen arviointi suoran käsittelyn aikana
Koneistettaessa suorista viivasegmenteistä koostuvaa työkappaletta CNC-työstökeskuksessa, jos työkalun säde on liian suuri, on erittäin todennäköistä, että tapahtuu ylileikkaus ja sitten työkappale romutetaan. Se voidaan arvioida ohjelmointivektorin skalaaritulon ja sitä vastaavan korjausvektorin positiivisen tai negatiivisen perusteella.