Muotinkäsittelyn perusominaisuudet, prosessi ja varotoimet

- 2022-05-06-

Muotinkäsittelyn perusominaisuudet, prosessi ja varotoimet

Muottikäsittelyllä tarkoitetaan muovaus- ja tyhjennystyökalujen käsittelyä, mukaan lukien stanssaus- ja leikkaussuuttimet. Yleensä muotti koostuu ylämuotista ja alemmasta muotista, materiaali muodostetaan puristimen vaikutuksesta ja teräslevy asetetaan ylemmän muotin ja alemman muotin väliin. Kun puristin avataan, saadaan muotin muodon mukaan määrätty työkappale tai vastaava romu poistetaan. Auton kojelaudan kokoisia ja elektroniikkaliittimiäkin pieniä työkappaleita voidaan muovata muottien avulla. Progressiivinen muotti viittaa muottien joukkoon, joka voi automaattisesti siirtää prosessoidun työkappaleen asemalta toiselle ja saada muovattuja osia jälkimmäisellä asemalla. Muotinkäsittelytekniikkaan kuuluu: neliluistimuotit, suulakepuristussuuttimet, yhdistelmäsuuttimet, tyhjennysmuotit, progressiiviset muotit, leimaussuuttimet, stanssausmuotit jne.

Muotinkäsittelyn perusominaisuudet: 1. Korkea käsittelytarkkuus. Muottipari koostuu yleensä naarasmuotista, urosmuotista ja muotin rungosta, joista osa voi olla moniosaisia ​​jaettuja moduuleita. Siksi ylä- ja alamuottien yhdistelmä, sisäosien ja onteloiden yhdistelmä sekä moduulien yhdistelmä vaativat kaikki korkeaa koneistustarkkuutta. 2. Muoto ja pinta ovat monimutkaisia. Joissakin tuotteissa, kuten autopaneeleissa, lentokoneiden osissa, leluissa ja kodinkoneissa, on muottipinta, joka koostuu erilaisista kaarevista pinnoista, joten muottipesän pinta on hyvin monimutkainen. Jotkut pinnat käsitellään matemaattisten laskelmien avulla. 3. Pienet erät. Muottien valmistus ei ole massatuotantoa, ja usein valmistetaan vain yksi pari. 4. On monia prosesseja. Jyrsintä, poraus, poraus, kalvaus ja kierteet ovat aina käytössä meistityöstössä. 5. Toista tuotanto. Muotilla on pitkä käyttöikä. Kun muottiparin käyttöikä ylittää sen käyttöiän, uudet muotit on vaihdettava, joten muottien valmistus toistuu usein. 6. Kopioinnin käsittely. Muotituotannossa ei toisinaan ole piirustuksia eikä tietoja, ja jäljentäminen ja käsittely on suoritettava todellisen kohteen mukaan. Tämä vaatii suurta jäljitelmätarkkuutta eikä muodonmuutoksia.

Muotin käsittely ja käsittely virtaus: 1. Pohjapinnan käsittely, käsittelykapasiteetti takuu; 2. Aihion peruslinjaus, tarkista 2D-vara ja 3D-ääriviivat; 3. 2D- ja 3D-ääriviivojen karkea työstö, ei-asennus ja ei-työstötasokäsittely; 4. Ennen puoliviimeistelyä kohdista sivuvertailupinta tarkkuuden varmistamiseksi; 5. Puoliviimeistely 3D-ääriviivat ja 2D, erilaisten ohjauspintojen ja ohjausreikien puoliviimeistely, erilaisten asennuspintojen viimeistely ja viimeistelyprosessin varauksen jättäminen Referenssireiän ja korkeuden vertailutaso, tallentaa tiedot; 6. Tarkista ja tarkasta koneistuksen tarkkuus; 7. Asentimen upotusprosessi; kohdista prosessin vertailureiän referenssitaso ennen viimeistelyä, tarkista välikkeen etäisyys; 8. Viimeistelymuoto 2D ja 3D, lävistysmuoto ja reiän sijainti, ohjauspinnan ja ohjausreiän viimeistely, viimeistelyprosessin peruspistereikä ja korkeuspiste; 9. Tarkista ja tarkista koneistuksen tarkkuus.

Huomiota vaativat asiat: 1. Prosessi on ytimekäs ja yksityiskohtainen, ja käsittelyn sisältö tulee esittää numeroin mahdollisimman paljon; 2. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä käsittelyn keskeisiin kohtiin ja vaikeuksiin. 3. Käsitellyt osat on yhdistettävä prosessin ilmaisemiseksi selkeästi; 4. Kun terä on työstettävä erikseen Koneistettaessa on huomioitava koneistuksen tarkkuuden tekniset vaatimukset; 5. Yhdistetyn koneistuksen jälkeen erikseen työstettävät terät tulee asentaa itsenäisen koneistuksen vertailuvaatimusten mukaisesti yhdistetyn koneistuksen aikana; 6. Jouset vaurioituvat helposti muottikoneistuksen aikana, joten valitse pidempi väsymisikä Pitkä muottijouset.