Koneistusprosessi

- 2022-05-07-

Koneistusprosessi

Koneistus soveltuu osille, muoteille, malleille jne., jotka ovat suuria, rakenteeltaan monimutkaisia ​​ja käsitelty eri materiaaleilla. Tuotteen erilaisen määrän ja tuoterakenteen mukaan voidaan valita vastaava prosessi ja tarjota vastaavia tuoteratkaisuja.

01. Käsittelylaitteet
1). Tavallinen sorvi:
Sorveja käytetään pääasiassa akseleiden, kiekkojen, holkkien ja muiden pyöriväpintaisten työkappaleiden käsittelyyn, ja ne ovat koneenvalmistuksessa yleisimmin käytetty työstökone. (0,01 mm:n tarkkuus voidaan saavuttaa)
2). Tavallinen jyrsinkone:
Sillä voidaan työstää tasoja, uria, erilaisia ​​kaarevia pintoja, hammaspyöriä jne. ja myös monimutkaisempia profiileja. (voi saavuttaa 0,05 mm:n tarkkuuden)
3). Hiomakone
Hiomakone on työstökone, joka hioo työkappaleen pintaa. (Tarkkuus 0,005 mm voidaan saavuttaa, pienet osat voidaan saavuttaa 0,002 mm)
4). CNC-sorvi
Tärkeimmät jalostus erän tuotteet, korkean tarkkuuden osat ja niin edelleen. (0,01 mm:n tarkkuus voidaan saavuttaa)
5). CNC-jyrsinkone
Se käsittelee pääasiassa erätuotteita, erittäin tarkkoja osia, monimutkaisia ​​osia, suuria työkappaleita jne. (0,01 mm:n tarkkuus voidaan saavuttaa)
6). Langan leikkaus
Hitaasti liikkuvassa langassa käytetty elektrodi on messinkilankaa ja keskilanka molybdeenilankaa. Hitaasti liikkuvalla langalla on korkea työstötarkkuus ja hyvä pintakäsittely. Käsittele hienoja reikiä, hienoja uria jne. (Hidas langan kulku voi saavuttaa 0,003 mm:n tarkkuuden ja keskipitkän langan kulku voi saavuttaa 0,02 mm:n tarkkuuden)
7). Kipinä kone
EDM:llä voidaan käsitellä materiaaleja ja monimutkaisia ​​työkappaleita, joita on vaikea leikata tavallisilla leikkausmenetelmillä ja joihin materiaalin kovuus ja lämpökäsittelyolosuhteet eivät vaikuta. (0,005 mm:n tarkkuus voidaan saavuttaa)

02. Prosessitieto
1) Reikien jyrsintä, jonka tarkkuus on alle 0,05 mm, ei voida tehdä, ja CNC-työstö vaaditaan; jos se on läpimenevä reikä, se voidaan myös leikata langalla.
2) Hieno reikä (läpireikä) sammutuksen jälkeen tarvitsee langan leikkaamisen; sokea reikä tarvitsee karkeaa työstöä ennen karkaisua ja viimeistelyä karkaisun jälkeen. Ei-hienot reiät voivat olla paikoillaan ennen karkaisua (jätä 0,2 mm karkaisuvaraa toiselle puolelle).
3) Lankaleikkaus vaaditaan uriin, joiden leveys on alle 2 mm, ja lankaleikkausta vaaditaan myös syviin uriin, joiden syvyys on 3-4 mm.
4) Karkaisujen osien karkean työstön vähimmäisvara on 0,4 mm ja karkaisemattomien osien karkeatyöstö on 0,2 mm.
5) Pinnoitteen paksuus on yleensä 0,005-0,008 mm, ja käsittelyn tulisi perustua kokoon ennen pinnoitusta.